Sport > Košarka

Makabi se POIGRAVAO sa crno-belima na STARTU Evrolige: PARTIZAN u paklu TEL AVIVA debaklom započeo sezonu

Oba srpska predstavnika igrala su večeras svoje mečeve u prvom kolu elitnog košarkaškog takmičenja

Izvor: K1info

05/10/2023 > 20:01 >> 22:06

podeli vest:

Makabi se POIGRAVAO sa crno-belima na STARTU Evrolige: PARTIZAN u paklu TEL AVIVA debaklom započeo sezonu
Foto: ABA Liga j.t.d/Dragana Stjepanovic


Košarkaši Partizana pretrpeli su ubedljiv poraz u Tel Avivu u svom prvom meču ove sezone u Evroligi - Makabi je pregazio crno-bele i slavio sa 96:81 (27:16, 28:27, 19:15, 22:23).

Srpski predstavnici su, dakle, posle odličnog izdanja Crvene zvezde i pobede nad Asvelom, imali polovični učinak na startu elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

Domaći tim je u ranoj fazi u Tel Avivu stekao dvocifrenu prednost, koju je uspešno čuvao do kraja utakmice. Razigran je bio u uvodnim minutama bivši košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun, koji je ubacio 13 od prvih 16 poena svog tima.

Partizan je održavao priključak pre svega zahvaljujući Aleksi Avramoviću koji je za desetak minuta u igri do poluvremena postigao 20 poena. Ali, Aleksa nije bio dovoljan za crno-bele - domaći tim je većim delom meča koristio snagu u reketu i lako poentirao. Domaći su imali čak 14 ofanzivnih skokova.

Avramović je bio najefikasniji u timu Partizana sa 24 poena. Panter je postigao 11, Doužer 11. Kod domaćina Braun je postigao 22 poena, Sorkin 14, Nibo 14.

Partizan u drugom kolu gostuje Asvelu, a Makabi putuje u Milan.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred meč da je svestan kakva atmosfera očekuje crno-bele u Tel Avivu, i dodao da Makabi igra "slično kao prošle godine".

- Zna se kakva nas atmosfera očekuje u Tel Avivu. Očekujem fenomenalnu podršku koji navijači Makabija pružaju ekipi. Prostudirali smo Makabi. Igraju slično kao prošle godine, što je logično, ostao im je isti trener. Igraju sa puno tranzicije, imaju odličnu energiju na ofanzivnom skoku i veoma veliki individualni kvalitet. Na nama je da se spremimo što bolje i odigramo dobru utakmicu - izjavio je Obradović.

Međutim, izgleda da se nisu spremili kako su želeli, tako da je crno-bela četa pretrpela poraz na startu Evrolige.

Ostavite komentar