Sport > Košarka

Orlovi su s DRUGE PLANETE - Finska "ČEKIRANA"(100:70), nek drhti Izrael

Košarkaši Srbije sastaju se sa Finskom u trećem kolu Evrobasketa od 21 čas

Autor: B92

05/09/2022 > 21:04

podeli vest:

Orlovi su s DRUGE PLANETE - Finska "ČEKIRANA"(100:70), nek drhti Izrael
Foto: printscreen/twitter/kss


Srbija je ubedljivo, ali ne i lako dobila prva dva meča protiv Češke i Holandije, a sada im na putu stoji reprezentacija Finske.

Kraj meča (100: 70)

 

 

Srpski košarkaši su silovito ušli u poslednju četvrtinu meča D grupe protiv Finske i u prvih nekoliko minuta ubacili su čak 6 trojki. Orlovi "overili" 100.

Kraj treće četvrtine (76:48)

 

 

Malo je bio sporiji tempo u trećoj četvrtini, ali su naši košarkaši igrali taman toliko da održe veliku razliku i ostvare treću pobedu u grupnom takmičenju na Evropskom prvenstvu. 

Prvo poluvreme (62:34)

 

 

Odlična igra načih košarkaša i u drugom poluvremenu. Nije popuštala Srbija uopšte, a kad god bi Finska i pokušala da se približi, usledile su jedna do dve odlične odbrane i potom lagana završnica u vidu kontre ili šuta za tri poena. Na kraju druge četvrtine Srbija je u prednosti od 28 koševa.

Na kraju prve četvrtine (33:22)

Reprezentacija Srbije ima dvocifrenu prednost na kraju prvog dela igre.

 

 

Iako su Finci bolje započeli meč, uspela je naša reprezentacija da napravi preokret i odlepi se rezultatski već u 6' (22:15), da bi minut pre kraja prve četvrtine raztlika u koševima bila dvocifrena.  

Počela je utakmica.

Izabranici Svetislava Pešića su od ponedeljka jači za Nikolu Milutinova koji je doputovao u Prag.

Startne petorke su:
Micić, Nedović, Kalinić, Lučić, Jokić

 

 

Salin, Maćuni, Jantunen, Markanen, Haf

Reprezentacija Finske je protiv Izraela u prvom kolu upisala poraz, ali je onda bes iskalila na selekciji Poljske pobedivši ih rezultatom 89:59 i poslali poruku Srbiji da im neće biti lako.

Treba biti realan i reći da najveća opasnost dolazi od Laurija Markanena, finskog NBA asa, ali se ne smeju potceniti ni ostali igrači poput Sasua Salina koji je igrao u ABA ligi u dresu Olimpije iz Ljubljane.

Srbija je uz Grčku i Nemačku jedina nepobeđena selekcija i eventuelnim trijumfom nad Fincima održaće taj status uz prvo mesto u grupi D.

Ostavite komentar