Sport > Košarka

Šteta za PARTIZAN: Crno-beli poklekli u ARENI, Barselona raspoložena ide kući

Panter je za najboljeg igrača Partizana u prošloj sezoni izabran glasovima navijača

Izvor: K1info/Direktno.rs

17/10/2023 > 18:43

podeli vest:

Šteta za PARTIZAN: Crno-beli poklekli u ARENI, Barselona raspoložena ide kući
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana su odigrali prvi ovosezonski evroligaški meč u Areni u neverovatnom ambijentu, međutim na kraju su pognute glave napustili dvoranu. U trećem kolu elitnog takmičenja poraženi su od Barselone sa 83:92 i doživeli drugi poraz u Evroligi

Crno-beli su meč sa Blaugranom dočekali sa polovičnim učinkom (posle poraza od Makabija i trijumfa protiv Asvela na strani) i željom da konačno nanesu poraz Barseloni. Ali, četa Rođera Grimaua je slavila i tako ostala na maksimalnom učinku (3-0).

Sa druge strane, Partizan, koji ja pobedu protiv Barse čeka od 2010. godine, moraće da sačeka neki drugi momenat da skine skalp španskom gigantu.

Izabranici Željka Obradovića su dobro ušli u meč, pa su na startu došli do četiri poena viška. Koristili su u tim momentima i vetar u leđa sa tribina, međutim Barselona je odgovorila, ušla u seriju od 10:2 i stekla četiri poena prednosti.

Gostujući tim je do kraja četvrtine to vođstvo uvećao, imao je plus devet, da bi na prvi obavezni odmor otišao sa sedam poena viška - 16:23. Ali, nije se Partizan u nastavku predavao, odlično je ušao u drugi kvartal, pa je došao do izjednačenja, ali i minimalnog vođstva sredinom četvrtine.

Međutim, ponovo je usledio nalet Barselone, i to kakav. Nanizali su Katalonci devet poena i za tili čas stekli 30:38. Delovalo je da Partizan može da se vrati, ali su dve trojke u finišu, od kojih se izdvojila i ona Nikole Kalinića uz zvuk sirene, doneli Barseloni plus 10 na poluvremenu - 34:44.

Partizan je i u drugom poluvremenu jurio prednost španskog velikana, koju ni u jednom trenutku nije uspeo da stigne. Pretili su izabranici Željka Obradovića, u nekoliko navrata su stizali na četiri poena minusa, ali više od toga nisu mogli. Jer, svaki put kada bi prišli Barsi na tih četiri poena, usledio bi odgovor.

Zahvaljujući tome je Barselona u poslednjih 10 minuta ušla sa devet poena viška. Partizan je u završnoj četvrtini prilazio na minus šest u više situacija, međutim falila je odbrana u tim momentima. Koristili su to Katalonci, uvek bi uspevali da umaknu, pa su na kraju i izvojevali pobedu na vrućem gostovanju.

Tim Rođera Grimaua je slavio sa 92:83, te je na taj način došao i do treće evroligaške pobede ove sezone. Partizan je doživeo drugi poraz, a naredni izazov ima za dva dana, kada će gostovati Olimpijakosu.

Panteru uručena nagrada za najboljeg igrača Partizana

Kapitenu košarkaša Partizana Kevinu Panteru je, uoči utakmice trećeg kola Evrolige protiv Barselone u Beogradu, uručena plaketa za najboljeg igrača u prošloj sezoni.

Panter je za najboljeg igrača Partizana u prošloj sezoni izabran glasovima navijača, a kakav je atmosfera u Areni pogledajte u našoj galeriji.

Košarkaše crno-belih na meču sa Barselonom bodre i fudbaleri Partizana. Naravno, u Areni je spektakularna atmosfera, ali prva četvrtina - 16:23 je pripala gostima.

Klub je kao uvertiru u meč sa Barselonom u Areni pripremio i sviranje himne violinama koje su svojim glasovima ispratili navijači u dvorani.

Njih skoro 20 hiljada pevalo je uglas stihove pesme: "Da volim crno-bele", pa je video pred početak meča sa Barselonom brzo počeo da se širi Evropom.

Podsetimo, košarkaši Partizana su prošle sezone osvojili titulu u ABA ligi i stigli do četvrtfinala Evrolige.

Ostavite komentar

PRATITE UŽIVO "URANAK"

Na portalu K1info.rs možete uživo pratiti jutarnji program "Uranak", koji se emituje svakog jutra od 7.25 časova na K1 televiziji

Vesti
PRATITE UŽIVO "URANAK"