Sport > Košarka

Željko objasnio šta jedino zamera igračima: "To rade velike ekipe i zna da pravi razliku"

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izneo je utiske posle večitog derbija u 5. kolu ABA lige.

Izvor: K1info/b92.net

30/10/2023 > 23:27

podeli vest:

Željko objasnio šta jedino zamera igračima: "To rade velike ekipe i zna da pravi razliku"
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Crno-beli su zaveležili četvrti trijumf u reoginalnoj ligi, pošto su u pet dana drugi put slavili protiv Zvezde 98:87.

- Ponovo fantastična atmosfera, hvala svma koji su došli. Nije lako igrati dve utakmice protiv istog tima, takav je žreb. Izašli smo na teren sa 11 igrača, imamo probleme i to je važno da u toku celu sezone imate roster koji može da ogovori zahtevima. Večeras je bilo odlična košarkaška utakmica. Zvezda je otvorila, a mi smo glavnu razliku napravili u drugoj. Počeli smo i treću dobru, ali smo imali i neka individulana rešenja koja mi se ne sviđaju. Zvezda je igrala preko kontranapada. Čestitam igračima na pobedi. Raduje me dobra i prijateljska atmosfera na parketu, nadam se da će da se tako i nastaviti. Večerad su igrači koji kreiraju igrali i za druge, najlepša stvar u košarci kada igrač da koš i pokaže prstom u drugo i kaže hvala tim dao mi dobru loptu - rekao je Obradovič na konferenciji za medije.

Partizan je imao 19 poena prednost, ali je tu prednost ispustio u završnici meča, a Obradović je upitan i brine li ga kako što se njegov tim "kocka".

- Sutra je slobodan, ali reći ću igračima, nemojte da se kockate i klackate. Možda je u pitanju i kvalitet protivnika? Da li smo u obavezi da bude 20 razlike? Mogu samo da kažem da su moji igrači imali mnogo grešaka, i moje da im prozivm zbog toga. Prozivam ih jer ih vodili, ali ja nisam tata i mamica i da im kažem bravo za sve što urade. Niko se nije kockao, već su grešili. Ne može svakii šut da se pogodi, oni te kazne brzim tračanjem, Teo nije dobar igrač, Nejpir takođe? Ovo je stvar koncentacije, neka se i promaši, samo da prati plan igre - rekao je trener Partizana.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic/bs

 

Osvrnuo se i na partije Pi Džej Doužera i Frenka Kamininskog, koji su odigrali odlično abaligaško derbi.

- Pi Džej je imao odličnu utakmicu. Sećate se kako je izgledao Dante prošle godine u ovo doba, treba vremena. On ima kvalitet, od njega se traži napadačka agresivnost, ali i agresivnost u odbrani. Bitno je da se on uklapa u našu filozofiju. Za Kaminskog slične stvrati mogu da kažem. Svaki igrač ima vrline i mane. Kaminski ima vrline i mane. Postoje limiti, postoje poređenja Lesor i Kaminski, to su dva igrača koja ne mogu da se povrede - rekao je Obradović.

Foto: Starsport

 

Jedno od pitanja bilo je da li se dešava nešto novo po pitanju pojačanja.

- Voleo bih da se nešto pojavi, Zoran i ja smo pričali o ne znam koliko igračima. Koga kog smo pomisli, nije bilo pomisli da mu se priđe. Priča se o NBA rezovima, možda je igračima tamo interesantnije, da imaju drugačiju odgovornost - odgovorio je Obradović.

Ostavite komentar