Sport > Košarka

Prava DRAMA je viđena u Beogradskoj areni

Košarkaši Partizana upisali su šestu pobedu u Evroligi ove sezone, pošto su posle neverovatne drame i produžetka savladali Monako

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

05/12/2023 > 23:46

podeli vest:

Prava DRAMA je viđena u Beogradskoj areni
Foto: Starsport


Velika pobeda Partizana! U prepunoj areni, savladan je tim iz Kneževine rezultatom 89:85. I ponovo nakon dodatnih pet minuta i velike drame!

Odlično su otvorili meč izabranici Željka Obradovića, sa dodatnim vetrom u leđa hukom sa tribina, crno beli su započeli utakmicu serijom 11:2. Monako se vratio do kraja prve četvrtine i gledali smo potpuno izjednačenu i neizvesnu utakmicu do kraja meča. Partizan je imao plus 4 na minut do kraja i delovalo je da će u regularnom delu utakmice doći do pobede. Ali, Majk Džejms je ko zna koji put pokazao svima kakva je klasa od igrača i zašto je jedan od najboljih igrača u Evropi. Dve neverovatne trojke kada se lomila utakmica, a posebno ona koju je pogodio sa logoa Evrolige za izjednačenje samo dve sekunde pre kraja. Panter je promašio jedan izuzetno težak šut i meč je otišao u produžetak. Upravo je kapiten Partizana bio jedan od najboljih sa sedam poena u dodatnih pet minuta, ali treba istaći celu ekipu koja je igrala, jer deluje da je ovo pre svega timska pobeda. Mnogo čudnih stvari se dešavalo, veliki je pritisak bio i na sudijama, koje su, čini se,malo izgubili kontrolu nad utakmicom.

Sve u svemu zaslužena pobeda parnog valjka, koji je predvodio Kevin Panter sa 25 poena. Odličan je bio i Džejms Naneli sa 23 postignuta poena, a šta tek reći za PJ Doužera? Pored 15 poena, 5 skokova i 7 asistencija, fenomenalni amerikanac je igrao neverovatnu odbranu i upravo su njegove ukradene lopte možda i prelomile utakmicu. Na drugoj strani najbolju utakmicu ove sezone odigrao je Litvanac Domantas Motiejunas koji je postigao 23 poena, kao i naravno Majk Džejms koji je umalo postao junak svog tima, a meč je završio sa 16 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Nema mnogo predaha, pošto obe ekipe već u četvrtak i petak igraju nove utakmice u elitnom takničenju. U goste u Beograd dolazi ekipa Armanija bez povređenog Mirotića, taj meč je na programu u četvrtak od 20:30, dok će Monako na još jedno gostovanje, ovog puta u Kaunas, ekipi Žalgirisa, a taj meč se igra u petak od 19 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar