Sport > Košarka

(UŽIVO) Partizan zabeležio VAŽAN trijumf u Kaunasu!

Košarkaši Partizana u okviru 14. kola Evrolige gostuju u Kaunasu šampionu Litvanije ekipi Žalgirisa

Izvor: K1info

14/12/2023 > 18:16 >> 21:45

podeli vest:

(UŽIVO) Partizan zabeležio VAŽAN trijumf u Kaunasu!
Foto: euroleaguebasketball.net/Wikipedia/starsport


Crno beli su u odličnoj formi, vezali su tri pobede u elitnom takmičenju i nadaju se da će seriju dobrih rezultata nastaviti i na gostovanju u Žalgirio areni. Sa druge strane, Žalgiris je u seriji od dva poraza i pokušaće da savlada srpski tim pred nešto više od 15.000 navijača. Partizan je na skoru 7/6, Žalgiris na 5/8. Tekstualni prenos meča možete pratiti ovde!

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Partizan postiže prve poene na meču, Zek Ledej je pogodio jedan svoj karakterističan šut. Bruno Kaboklo se sjajno snašao u reketu u sledećem napadu i pogodio uz faul, vodi Partizan 5:0. Nakon što je Žalgiris postigao svoje prve poene, Doužer na drugoj strani sjajno probija reket i polaže za novo vođstvo crno-belih. Alen Smailagić je faulirao Birutisa, posle sudijskog većanja odlučeno je da je faul za slobodna bacanja umesto faula na zemlji. Birutis je bio polovičan sa linije penala i sada je 9:3. Partizan je uspeo da realizuje dva napada uzastopno, odlazi na dvocifrenu prednosti i Maskvitis je prinuđen da zatraži tajm-aut. Nakon pauze ekipa Žalgirisa uspeva da postigne poene i smanjuje na 13:5. Kevin Panter pogađa trojku i crno-beli ponovo odlaze na dvocifrenu prednost. Pi-Džej Doužer pravi sjajan posao u odbrani, izbija loptu protivničkom igraču i biće posed za Partizan. Kinan Evans je sjajno probio Zeka Ledeja na čeonoj liniji i Žalgiris se ponovo spušta na jednocifrenu prednost. Žalgiris pravi seriju od 7:0 i prilaze na 16:12. Nakon par odličnih poteza Nanelija i Kabokla Partizan odlazi na 22:17. Partizan je ponovo na pogon kapitena Kevina Pantera došao do osetnije prednosti i prva četvrtina je završena rezultatom 29:21.

 

2. četvrtina:

Drugu četvrtinu Partizan otvara preko Balše Koprivice koji snažno zakucava uz faul! Tristan Vukčević pravi naivan faul u odbrani, tako da će Šmits imati slobodna bacanja iako Partizan nije u bonusu. Šmits je bio polovičan sa penala i sada je rezultat 34:24. Lopta ide sjajno u napadu, Kevin Panter veže dve trojke i Partizan odlazi na ogromih +16! Nakon tajm-auta koji je tražio trener Žalgirisa, litvanski tim je uspao da se sabere i da umrtvi igri, tako da je sad rezultat 44:31. Holins pogađa važnu trojku za litvance i ponovo je zaostatak jednocifren 44:35. Bruno Kaboklo je dominantan pod košem na obe strane terena i nakon sjajne odbrane pogađa za 51:35! Kinan Evan iz jako teške pozicije pogađa svoju prvu trojku večeras i Žalgiris uspeva ponovo da se malo približi ma 53:42. Bruno Kaboklo je ponovo dominantan u reket u i prikucava svoj odbitak, zatim nakon igubljene lopte litvanaca Džejms Naneli pogađa trojku za 58:42. Evans pogađa oba slobodna bacanja i crno-beli će imati poslednji napad. Ostaje 58:44 za Partizan!

 

3. četvrtina:

Treći period igre Partizan je otvorio preko Kevina Pantera koji je fauliran na šutu za tri poena i pogodio je sva tri bacanja. Alen Smailagić se sjajno snalazi u odbrani, uspeva da izblokira gotovo sigurno kucanje Šmitsa i Partizan ima novi napad. Tomas Dimša na drugoj strani pogađa šut za tri poena i smanjuje na 61:49. Na sve to, bio je faul pod košem, tako da Žalgiris koristi još jedan napad, Evans pogađa jako bitan šut i smanjuju na jednocifrenu razliku. Žalgiris je zaigrao mnogo staloženije, agresivnije i fokusiranije u ovoj četvrtini, tako da litvanci smanjuju na 64:58. Na teren je ušao Ponitka i sjajnom rolom u odbrani uspeva da izdejstvuje napad za Partizan. Zek Ledej pogađa trojku, zatim šalje izuzetan pas za Smailagića i Partizan odlazi na komotnih +14. Ova četvrtina završava rezultatom 76:64

 

4. četvrtina:

Poslednja četvrtina je počela promašajima sa obe strane, ali prve poene u njoj postiže Džejms Naneli. Tehničku dobija klupa Žalgirisa i Panter pogađa gratis slobodno bacanje. Kevin Panter napušta igru i umesto njega ulazi Pi-Džej Doužer. Šmits prolazi kroz reket, niko nije uspeo da ga sačuva i to su lagana dva poena za Žalgiris. Doužer se sjajno snalazi, pravi slalom kroz reket i pogađa uz faul! Bruno Kaboklo je ponovo u igri za Partizan, čim je stupio na teren, lopta se odmah spušta za njega, on biva fauliran za slobodna bacanja. Ponovo Bruno dominira u reketu, pogađa jedan šut nakon udvajanja i Partizan ponovo ide na 90:76 na nešto više od dva minuta pre kraja. Džejms Naneli ubacuje trojku u poslednjoj sekundi napada na 120 sekundi pre raja i čini se rešava time pitanje pobednika danas. Kraj! Partizan odnosi pobedu sa 93:85

Ostavite komentar