Sport > Košarka

PARTIZAN je Finansijski NAJSTABILNIJI klub u Evropi: Mijailović priložio i dokaz!

Predsednik Partizana gostovao je na TV Prva gde je rekao koliki je budžet Partizana za ovu sezonu

Izvor: K1info

15/12/2023 > 12:01

podeli vest:

PARTIZAN je Finansijski NAJSTABILNIJI klub u Evropi: Mijailović priložio i dokaz!
Foto: Starsport


Gospodin Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva, gde je govorio o aktuelnim dešavanjima u klubu. Ono što zanima većinu, jeste koliki je zapravo budžet crno belih:

"Ove godine imamo najveći budžet u istorji Partizana jer smo u takvim ambicijama da želimo da idemo do kraja u oba najvažnija takmičenja. Budžet nam je u top 8 ekipa u Evroligi. Za celokupnu organzaciju smo izdvojili oko 20 miliona evra. S tim da je osam milona otišlo na vraćenje dugova. Već smo platili pet miliona na ime poreza. Imamo još zaostali dug od tri miliona da platimo. Nešto ćemo da pozajmimo, dugoročni kredit i rešiti preostali dug"

Pričao je i o samom porezu kao i ugovoru koji ima Partizan sa Beogradskom arenom:

"Poslednja tri meseca platili smo pet miliona evra poreza državi. Redovno plaćamo pdv, takođe i sve ostale dugove redovno izmirujemo. Kad isplatimo još tri miliona više nećemo imati dugove – bićemo najstabilniji klub u Evropi kada su u pitanju finansije. Želim da prekinem spekulacije oko ’Arene’. Godine 2018. sa Arenom smo potpisali petogodišnji ugovor, on je prekinut kada je došao Kovid. A, godine 2021. (23.09) smo potpisali novi ugovor do 2026. Zbog koronavirusa pravimo reprogram o dugovima sa ’Arenom’, to nije nikakva tajna. U nekom trenutku, 5. maja stiže dopis da ’Arena’ hoće da raskine ugovor sa nama jer dugujemo 11.000.000 dinara,  mi tog dana plaćamo dug i da ugovor nije raskinut. ’Arena’ potom šalje aneks ugovora za povećanje cene, dakle ugovor sa ’Arenom’ sve vreme postoji. S druge strane, ’Mala Arena’, mi smo uložili novac da bi naš klub imao uslov za takmičenje, svi naši termini su tamo popunjeni. Plaćamo ’Areni’ preko 40.000.000 dinara, nisam siguran da Panatinaikos plaća svoju halu koju je dobio od države na 50 godina. Košarci nedostaje infrastruktura. Mi smo zakupac ’Arene’, nismo je oteli, koristimo termine koje smo platili po ugovoru. Ja poštujem šta je gradski rival uradio, oni rade na promovišanju grada i države takođe, ali s druge strane malo je ovo infrastrukture za dva kluba". 

Ostavite komentar