Sport > Košarka

(UŽIVO) Partizan u DRAMATIČNOJ završnici "ukrao" pobedu u Valensiji!

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Valensije od 21h u okviru 15. kola ovogodišnjeg izdanja Evrolige

Izvor: K1info

Autor: K1info

19/12/2023 > 20:46 >> 23:01

podeli vest:

(UŽIVO) Partizan u DRAMATIČNOJ završnici "ukrao" pobedu u Valensiji!
Foto: K1info/Shutterstock/Wikipedia


Košarkaši Partizana dolaze na noge ekipi Valensije u sjajnoj formi budući da su zabeležili četiri pobede u nizu u Evroligi.

Na drugoj strani, ekipa Valensije je prošle godine dva puta uspela da pobedi ekipu Partizana, pa može da se kaže da im španski tim "ne leži". 

 

Tok meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

 

UŽIVO:

 

1. četvrtina:

Partizan otvara prvu četvrtinu poenima Kevina Pantera koji pogađa za tri poena. Džouns je na drugoj strani pogodio dva slobodna bacanja. Bruno Kaboklo preseca pas i snažno zakucava u kontri za nove poene. Pi-Džej Doužer se sjajno snašao u reketu, biva fauliran za dva slobodna bacanja i pogađa oba. Doužer pogađa trojku i raste prednost Partizana, trenutno je 12:8. Partizan ulazi u problem sa faulovima budući da su Doužer i Kaboklo zaradili po dva faula u ranoj fazi meča i moraće van igre. Viktor Klaver pogađa trojku iz kornera za izjednačenje 12:12. Mateuš Ponitka pogađa jako bitnu trojku, Partizan odlazi na +5. Džejms Naneli pogađa u poslednjoj sekundi za 19:14

2. četvrtina:

Stefan Jović otvara ovu četvrtinu svojom trojkom, sada je rezultat 19:17 za Partizan. Džejms Naneli pogađa sa poludistance i odlazi Partizan na 21:17. Odlaze crno-beli na +7 poenima Mateuša Ponitke i Aleks Mumbru je prinuđen da zatraži tajm-aut. Partizan trenutno igra na krilima Džejmsa Nanelija koji pogađa gotovo sve i glavna je pokretačka snaga crno-belih u ovim minutima. Robertson pogađa drugu trojku i Valensija prilazi na 28:27. Valensija pogađa za vođstvo 30:28, Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut. Panter je ispao u defanzivnoj rotaciji i biće laki poeni za Valensiju. Kevin Panter na drugoj strani preuzima odgovornost i pogađa za dva poena uz faul! Rezultat je 34:33 za Valensiju.

 

3. četvrtina

Zek Ledej je centralna figura 3/4, postigao je pet poena, ukrao nekoliko lopti, Partizan je krilima njegovih pogodaka prešao u vođstvo. Zek Ledej ponovo pogađa izuzetno težak šut i Partizan vodi 41:36 posle tri munuta igre. Lopez-Arostegi pogađa jako bitnu trojku iz ćoška za Valensiju i smanjuje na 41:39. Džejms Naneli pogađa novu trojku i to taman u trenutku kada se Valensija približila! Jako bitni poeni za Partizan. Kevin Panter krade loptu, biva fauliran i imaće dva slobodna bacanja! U napadu Partizana lopta ide od ruke do ruke sjajno, napravio se višak za Zeka Ledeja i on pogađa za tri poena, Partizan odlazi a opipljivih +9 i Mumbru je prinuđen da zatraži tajm-aut. Zek Ledej pogađa u poslednjoj sekundi za 53:44!

 

4. četvrtina:

Doužer otvara poslednju četvrtinu sa svoja dva poena sa poludistance, međutim Valensija odgovara brzom trojkom. Robertson polaže loptu posle prodora, dolazi do lagana dva poena i Željko Obradović traži tajm-aut. Doužer pogađa izuzetno bitan šut sa poludistance i vraća Partizan na +9. Frenk Kaminski se posle nekog vremena opet našao na terenu i pogodio posle sjajnog duplog pasa sa Ledejem. Alen Smajlagić pogađa trojku! 64:59 je za Partizan. Kevin Panter nakon izolacije pogađa neverovatno bitnu trojku. Džejms Naneli uspeva da ukrade loptu igračima Valensije i položi je u koš u kontri i sada je Partizan na korak od trijumfa! Džouns je uspeo brzo da postigne dva poena i smanjuje na 71:67. Alen Smailagić krade loptu i to je kraj utakmice! Partizan odnosi pobedu 72:67!

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar