Sport > Košarka

(UŽIVO) Kraj! Real DOMINANTNO odbranio domaći teren! Partizan ispraćen kući sa -16.

Košarkaši Partizana od 20.45 igraju protiv Reala u Madridu u okviru 16. kola Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: K1info

21/12/2023 > 19:59 >> 22:32

podeli vest:

(UŽIVO) Kraj! Real DOMINANTNO odbranio domaći teren! Partizan ispraćen kući sa -16.
Foto: Starsport


Ekipa Željka Obradovića vraća se na mesto koje je bilo nepremostiva prepreka prošle sezone u borbi za plasman na F4, gde su posle vođstva od 2-0 u plej-of seriji izgubili 3-2, a sve je ostalo u senci čuvene tuče pred kraj drugog meča.

Crno-beli dolaze Realu na noge posle velike pobede protiv Valensije u prethodnom kolu, dok je ekipa Reala bez velikih problema pobedia Crvenu zvezdu.

Tok meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Džanan Musa započinje meči svojim poenima, ali na drugoj strani odmah uzvraća Bruno Kaboklo. Kaboklo pogađa trojku i Partizan vodi 5:2. Novi poeni Muse i to nakon što se odlično snašao u reketu pored tri igrača Partizana, ali odmah na drugoj strani Zek Ledej pogađa trojku. Real odlazi na prvu osetniju prednost 19:14. Posle tajm-auta Kampaco pogađa trojku i Real odlazi na 22:14. Bruno Kaboklo pogađa novu trojku, već ima 10 poena i Real vodi 26:19. Tavares pravi velike probleme igračima Partizana u reketu, ali crno-beli imaju još tri faula do bonusa i to maksimalno koriste. Partizan nije uspeo da iskoristi poslednji napad u prvoj četvrtini, tako da je rezultat posle prvih deset minuta 26:19.

2. četvrtina:

U igru je ušao prvi put Frenk Kaminski, odmah je ostao sam i pokušao da ubaci trojku, ali je promašio. Na drugoj strani Hezonja i Musa pogađaju, Real odlazi na dvocifrenu prednost i Željko Obradović mora da zove tajm-aut. Partizan srlja iz greške u grešku, Real odlazi na velikih + 17. Nešto bolja i energičnija igra Partizana koji smanjuje razliku na 10 poena i ovaj put je trener Reala prinuđen da traži tajm-aut pri rezultatu 42:32. Na poluvreme se odlazi rezultatom 48:36 za Real Madrid.

 

*drugo poluvreme

 

3. četvrtina:

Real otvara drugo poluvreme trojkom Fabijena Kozera iz kornera, ali odmah u sledećem napadu Bruno Kaboklo vraća trojku. Razigrali su se igrači Reala i dok crno-beli ponovo prave grešku za greškom, ekipa iz Madrida to surovo kažnjava i odlazi na +15. Igra se u ritmu španske ekipe, igraju izuzetno čvrsto u odbrani i teraju Partizan na mnogo grešaka u napadu i mnogo prodatih lopti. Razlika je mogla u jednom momentu da pređe u jednocifrenu, ali je Real dodao gas i otišao u jednom momentu na +25. Treća četvrtina završava rezultatom 76:51.

4. četvrtina:

Alen Smailagić je odličnim potezom ostao sam u reketu i položio loptu za lake poene. Serhio Rodrigez dodaje još jedan sjajan pas za Vensana Poarijea koji lako zakucava za nove poene. Tristan Vukčević je uspeo da pogodi jedan šut nakon što je ušao u poslednjoj četvrtini, tako da je i on dvocifren u ekipi Partizana. Mario Hezonja pogađa jedno teško polaganje za ekipu Reala, ali odgovara Tristan Vukčević lakim poenima na drugoj strani. Nakon jednog prodora gde je promašio zakucavanje, Tristan Vukčević je ušao u raspravu sa sudijama, dobio je dve vezane tehničke greške i odstranjen je sa meča pri rezultatu 89:68 za Real. Kraj meča, pobeda Reala 91:75.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar