Sport > Košarka

ŠTA SAD? Venecija dobila spor sa Kaboklom, šta će biti sa Partizanom?

Iz tabora crno-belih uveravaju da razloga za brigu nema

Izvor: K1info

11/01/2024 > 13:22 >> 13:32

podeli vest:

ŠTA SAD? Venecija dobila spor sa Kaboklom, šta će biti sa Partizanom?
Foto: Youtube PrintScreen/BC Partizan TV


Dugo se čekao centar kao što je Bruno Kaboklo u Partizanu. Brazilac je vrlo brzo postao ljubimac navijača zbog svojih partija na parketu i zaista se radi o jednom izuzetno kvalitetnom košarkašu. Međutim dugo se i čekalo jer je Bruno bio igrač Venecije, sada taj epilog dobija novu četvrtinu...

Prema informacijama iz Italije, Venecija, za koju je Kaboklo ranije igrao, dobila je spor pred Arbitražnim sudom tamošnje Serije A. To telo je prihvatilo žalbu kluba povodom letošnje odluke Bruna da napusti Veneciju i pređe u Beograd, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u njegovoj prethodnoj sredini i predstavljalo povod da se pomenuta žalba sastavi.

Sud je odlučio da Kaboklo mora da plati troškove arbitaže i sa te strane izgleda kao pobednik u slučaju koji datira mesecima. Lokalni novinar Alesandro Luiđi Mađi, ujedno saradnik Sportanda, dodaje da će se slučaj u narednom koraku prebaciti pred Apelcioni odbor FIBA, pošto je prema njegovim saznanjima Venecija tražila da centralno telo kontinentalne košarke poništi raniju odluku kojom se dozvoljava Brunu Kaboklu da pređe među crno-bele i bude regostrovan za srpskog predstavnika u Evroligi.

 Iz Partizana uveravaju da bilo kakvog straha nema niti treba da postoji. Još kad je Bruno Kaboklo stigao u Humsku precizirano je da je njegov ugovor „čist“ i da će FIBA samo potvrditi da nesmetano može da nastavi da igra za tim Željka Obradovića, jer pomenuti organ neće poništiti registraciju.

Naravno, u međuvremenu igrač zaista mora da plati Veneciji troškove arbitrtaže, ali to su već odnosi Bruna Kabokla i Italijana.

Partizan u petak u Beogradskoj areni igra meč 21. kola Evrolige protiv Makabija od 20:30.

Ostavite komentar