Sport > Košarka

Nedovič ZAPALIO mrežicu, Zvezda RAZBILA Valensiju za 10. pobedu i ŠANSU ZA PLEJ IN!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Valensije rezultatom 82:64 i tako stigla do 10. pobede u tekućoj sezoni Evrolige

Izvor: K1info

30/01/2024 > 19:46

podeli vest:

Nedovič ZAPALIO mrežicu, Zvezda RAZBILA Valensiju za 10. pobedu i ŠANSU ZA PLEJ IN!
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Valensije rezultatom 82:64 i tako im se revanširali za poraz u Španiji. Osim toga, Zvezda je ovom pobedom napravila veliki korak ka plej in zoni i zadržala šansu da se bori za mesto među deset najboljih evropskih ekipa.

Prva četvrtina je donela čvrstu košarku sa jakim odbranama na obe strane i izuzetno malo poena (12:11 u korist Valensije)

Druga četvrtina nam je donela najavu mnogo bolje igre Zvezde koja furioznim startom pravi seriju 12-0 i time odlazi na prednost koju gosti nisu mogli da stignu, ispostaviće se, do kraja meča. Zvezda je održavala dvocifrenu prednost koju je imala, a kad god bi se gosti približili na manje od deset poena, Zvezda je pronalazila način da brzo odgovori i poveća prednost.

U ekipi Crvene zvezde najviše se istakao Nemanja Nedović koji je, pogotovo u trećoj četvrtini gotovo bez promašaja zatrpavao koš rivala. Na kraju je meč završio sa 27 poena, pogodivši šest od sedam upućenih šuteva za tri.

U timu Valensije najraspoloženiji je bio Kris Džouns koji je ubacio 11 poena.

Crvena zvezda u narednom kolu dočekuje Barselonu, dok ekipa Valensije gostuje Albi iz Berlina.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Luka Mitrović se odlično snalazi u reketu, postiže prve poene na meču za Crvenu zvezdu. Mitrović ovaj put asistira, sada za Gedraitisa, koji pravi odličan prodor u reket Valensije i lako polaže loptu za 4:0. Kris Džouns pogađa trojku, ali na drugoj strani se Luka Mitrović dobro snalazi u reketu, hvata ofanzivni skok i polaže loptu za 6:3. Jago Dos Santos pogađa daleku trojku, Zvezda vodi 9:5. Valensija pravi seriju 5-0 i sada oni vode 10:9. Prva četvrtina završava rezultatom 12:11 za Valensiju.

 

2. četvrtina:

Crvena zvezda sjajno otvara drugu četvrtinu brzom serijom 6-0, vodi 17:12 i Aleks Mumbru je prinuđen da zatraži tajm-aut. Miloš Teodosić dobija sjajan pas od Džavonte Smarta, naskače iz trka i pogađa trojku, Zvezda odlazi na 20:12. Adam Hanga ostaje sam van reketa, dobija dobar pas i pogađa za novu trojku i novu najveću prednost Zvezde od 23:12. Miloš Teodosić prvo pogađa trojku, zatim sjajno pronalazi Majka Tobija u reketu koji lako polaže za 28:16 i Aleks Mumbru još jednom mora da zatraži tajm-aut. Ni nakon pauze igrači nisu uspeli da se konsoliduju, na drugoj strani Nemanja Nedović pogađa trojku u poslednjoj sekudi sa osam metara i sada Zvezda vodi 31:16. Trener Valensije je dobio tehničku zbog negodovanja, Zvezda je iskoristila dodatno slobodno bacanje i vode 32:20. Nemanja Nedović pogađa još jednu trojku, ali na drugoj strani Valensija vezuje dva napada u kojima poentira, smanjuju na 35:24. Španski tim je uspeo da veže tri dobra napada, smanjuje na 39:30 i Zvezda će imati nešto više od 16 sekundi da organizuje napad pre kraja druge četvrtine. Ostaje 39:30 na poluvremenu.

 

3. četvrtina:

Nemanja Nedović postiže poene u prvom napadu i Zvezda ponovo odlazi na dvocifrenu prednost. Valensija pravi mini seriju i približava se na 41:35, ali Nemanja Nedović postiže još jednu trojku i vraća prednost Zvezde na +9. Ponovo pogađa trojku Nemanja Nedović, najefikasniji je na ovom meču za sada i Zvezda odlazi na 51:39. Nemanja Nedović pogađa još jednu trojku, Zvezda ima velikih +13. Uspeva Zvezda da održi dvocifrenu prednost, pre svega preko Teodosićevih razigravanja visokih igrača Zvezde, u poslednju četvrtinu se ulazi rezultatom 61:49.

 

4. četvrtina:

Miloš Teodosić na sjajan način proigrava Majka Tobija koji snažno zakucava u reketu Valensije. Džavonte Smart se odlično snašao i položio u reketu nakon pasa Nemanje Nedovića, zatim i pogađa uz dodatno slobodno bacanje i Zvezda vodi 68:55. Rokas Gedraitis pogađa za 72:59. Zvezda je zaustavila sve napadačke opcije Valensije, Nedović pogađa još jednu trojku i crveno-beli odlaze na 78:59. Meč završava rezultatom 82:64 za Crvenu zvezdu!

Ostavite komentar