Sport > Košarka

Košarkaši Slovenije izborili plasman u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre

Najverovatnije ćemo gledati okršaj Adetokumba i Dončića

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

04/07/2024 > 20:15

podeli vest:

Košarkaši Slovenije izborili plasman u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre
Foto: Starsport


Košarkaši Slovenije izborili su plasman u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre pošto su u trećem kolu grupe C1 deklasirali Novi Zeland rezultatom 104:78 i tako osvojili drugo mesto u grupi iza Hrvatske.

Sloveniji je za plasman u polufinale bila neophodna pobeda od 10 i više razlike, a za prvo mesto od 29 poena razlike jer su ubedljivo poraženi od Hrvatske (92:108). U poslednjem napadu Luka Dončić je promašio šut za tri poena koji bi Sloveniji doneo prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u polufinalu.

Sloveniju je ka pobedi tripl-dablom predvodio Luka Dončić sa 36 poena (3/12 trojke), 10 skokova i 10 asistencija, Džoš Nibo je dao 20 poena uz 12 skokova, Gregor Hrovat je dao 14 poena, a Klemen Prepelič 10. Shea Ili je bio najefikasniji u Novom Zelandu sa 28 poena i 10 skokova, Ajzeja Leafa je dao 12 poena.

U polufinalu turnira u Atini Slovenija će najverovatnije igrati protiv domaćina Grčke, koja danas igra protiv Egipta, dok će rival Hrvatskoj biti verovatno Dominikanska Republika, osim ako se ne desi čudo pa da Egipat savlada Grčku. Samo pobednik svakog od četiri kvalifikaciona turnira će obezbediti plasman na Olimpijske igre.

Ostavite komentar