Sport > Košarka

Vujošević: Ne slažem sa odlukom Partizana da ne igra prvenstvo Srbije

Omiljeni trener "grobara" jasno je rekao šta misli o potezima Partizana i Evrolige

Autor: K1

14/06/2022 > 14:42

podeli vest:

Vujošević: Ne slažem sa odlukom Partizana da ne igra prvenstvo Srbije
Foto: KK Partizan


Bivši trener Partizana Duško Vujošević naglasio je da ne podržava odluku crno-belih da ne igraju KLS.

 

- Ne slažem se s tom odlukom. Treba unaprediti ABA ligu u smislu regularnosti takmičenja kada je u pitanju suđenje, delegiranje sudija. Slovencima ne smeta što igraju ABA ligu, a prvaci su Evrope. A Hrvatima smeta, kao to ih sprečava, osvojili bi inače prvenstvo svemira. Ako hoćete da budete šampion, morate da trčite sa šampionima. Bolja liga daje mogućnost da postanete bolji igrači. Nju morate usavršavati, pogotovo regularnost - rekao je Vujošević tokom gostovanja na N1.

Vujošević je komentarisao i skoro sigurno učešće Partizana u Evroligi naredne sezone.

 

- Velike su šanse da Partizan igra Evroligu zbog ova dva ruska kluba koja neće igrati sledeće godine (CSKA i Zenit). Treba da se napravi procena da li se ostaje u ovom formatu, ako se ostaje sa 18 klubova, sigurno će Partizan i Valensija biti ta dva kluba - kaže Vujošević i dodao:

- Onda je tu problem za sledeću godinu, ako se CSKA i Zenit vrate jer imaju desetogodišnje licence… Koliko klubova ispada, kakav će sistem biti sledeće godine, ko će iz Evrokupa… Hajde jednom i da Partizan uđe mimo terena, zaslužio je - zaključio je Vujošević.

Ostavite komentar