Sport > Košarka

"Želja mi je da igram sa JOKIĆEM!" Micić o čuvenoj PROSLAVI i potencijalnom menjanju kluba

Osnovnu školu "Jovan Cvijić" 6. septembra posetio je Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac i bivši učenik te škole.

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

06/09/2024 > 18:53

podeli vest:

"Želja mi je da igram sa JOKIĆEM!" Micić o čuvenoj PROSLAVI i potencijalnom menjanju kluba
Foto: ATA Images


Povod njegovoj poseti škole bio je mural sa njegovim likom, koji je osvanuo prošle nedelje. Izrada murala trajala je 3 dana. 

Podsećanja radi, Micić je sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio bronzanu medalju. Košarkaši su po završetku takmičenja proslavili medalju, a slike i snimci su obišli sve društvene mreže. Ovom prilikom Vasilije je otkrio ko je bio inicijator proslave u Parizu i kako je do nje došlo:

- Videli smo da je utakmica završena u 3, a da je ceremonija u 12 sati i to je bila računica da se organizuje neki ručak, a ne onakvo slavlje. To je prepaslo u slavlje godine, po mom mišljenju. Organizaciju je preuzeo Milutinov zajedno sa ekipom koja je za to zadužena. To je uspomena za ceo život! 

Foto: Printscreen RTS

 

Na pitanje da li će uskoro biti prilike da se ponovo okupi sa saigračima van terena, Micić je odgovorio da su se saigrači reprezentacije razišli i da se spremaju za klupske sezone. On uskoro ide za Ameriku, a da će se, po njegovom mišljenju, Bogdanović i Jokić najkasnije vratiti.

- Ovo je prvi put da smo se mi svi generacijski skupili. Ranije je uvek neko falio iz opravdanih razloga, ali mislim da nam je ova medalja podstrek da se i dalje takmičimo i da osvojimo nešto što priliči ovoj generaciji. 

Micić nastupa za klub Charlotte Hornets u NBA ligi. Uprkos tome, spekulisalo se o njegovom prelasku u Denver, klub u kom igra njegov kolega Nikola Jokić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Meni je to želja zbog Joke da igramo zajedno. Mislim da mi je potrebno još godinu dana na tom tržištu da potvrdim da mogu. Jer bez obzira šta ja radim van američkog tla, oni veruju samo igračima koji su se dokazali u Americi. Tako da jedna sezona sa trejdom, dva, tri dobra meseca solidna. Ne mislim da je takav kalibar ekipe siguran da može da me dovede - rekao je Micić.

Ostavite komentar