Sport > Košarka

IPAK JE KRAJ! Svetislav Pešić definitivno više nije selektor! Evo šta je izjavio!

Svetislav Pešič definitivno više nije selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

10/09/2024 > 14:01

podeli vest:

IPAK JE KRAJ! Svetislav Pešić definitivno više nije selektor! Evo šta je izjavio!
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/ bs


I ako su mnogi preneli prema nezvaničnim informacijama da Svetislav Pešić nije više selektor, nažalost te informacije su bile tačne. U izjavi za Politiku, Kari Pešić je između ostalog rekao i o statusu selektora i otkrio sve dileme:

- Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo. Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni – oni koji će ubuduće voditi KSS – treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera. Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije -

Pešić je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu. KSS će dobiti i novog predsednika, jer je Predrag Danilović nedavno napustio tu funkciju.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar