Sport > Košarka

Nikola Mirotić: NISAM ZADOVOLJAN kako su se stvari odvijale!

Košarkaš je u intervjuu dao osvrt na proteklu sezonu i svoj učinak u istoj.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

11/09/2024 > 18:21

podeli vest:

Nikola Mirotić: NISAM ZADOVOLJAN kako su se stvari odvijale!
Foto: kurir


Košarkaš milanske Olimpije Nikola Mirotić rekao je da nije zadovoljan učinkom iz prošle sezone i istakao da zna da može da bude bolji i da je spreman da preuzme lidersku ulogu u timu.

-Verujem u sebe, znam šta mogu. Kako mogu to da uradim? Znam da mogu da budem bolji nego prošle sezone i to je nesumnjivo moja odgovornost. Zbog toga su me angažovali, za vođstvo, da budem lider ekipe, i ja ću to uraditi-, rekao je Mirotić u intervjuu za sajt "realolimpiamilano.com".

 

 

Prošle sezone Mirotić (33) je zbog problema sa povredama odigrao samo 21 od 34 evroligaške utakmice. Olimpija se nije domogla ni plej-ina, sezonu je okončala kao 12. sa skorom 15-19.

-Nadam se samo da ću biti zdrav kao i ostatak tima. I na kraju dana, znate da će svi momci raditi svoj posao jer je ovo timski sport. Svi moramo da radimo, svi moramo da znamo koja je naša uloga u timu. Znam koja je moja uloga. Zato ću dati sve od sebe da pomognem timu da osvoji još trofeja, jer ovaj klub to zaslužuje-, dodao je Mirotić.

Bivši reprezentativac Španije zna šta mora da promeni u odnosu na prethodnu sezonu.

-Moram da budem mnogo oštriji. Moram više da pričam sa mladim igračima. I ne samo to, moram da dam primer radom na terenu, već i van terena. Znam koji klub predstavljam i znam kakva su očekivanja od mene. Kao što sam rekao, nisam srećan. Nisam zadovoljan poslom koji sam uradio prošle godine-, podvukao je Mirotić.

Rođeni Podgoričanin je bio MVP finala plej-ofa italijanskog šampionata i bio je najzaslužniji za osvajanje 31. titule prvaka države, ali je svestan da to nije dovoljno.

-Trudiću se da budem mnogo bolji, kao lider, i da pomognem timu da ostvari one ciljeve za koje svi verujemo da možemo. Ovo je moj pristup ove godine i naporno ću raditi sa svojim timom da to postignem-, zaključio je Mirotić.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar