Sport > Košarka

Večeras konačno počinje Aba liga! Evo ko sa kim sve igra i kakva su očekivanja od nove sezone!

Večeras počinje nova sezona Aba lige

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

20/09/2024 > 16:57

podeli vest:

Večeras konačno počinje Aba liga! Evo ko sa kim sve igra i kakva su očekivanja od nove sezone!
Foto: KK Partizan


Posle nekoliko meseci konačno je došao taj trenutak! Za sve ljubitelje košarke i regionalnog takmičenja kreće nova sezona Aba lige utakmicom između košarkaša Cibone i Zadra večeras od 21 čas!

Dosta promena, dosta noviteta, igrača, timova... Crvena zvezda brani titulu, Partizan želi da vrati trofej u svoje vitrine, Dubai kao novo lice tražiće svoju šansu da pomrsi večitima planove, Mega će pokušati da izbaci još nekog mladog NBA igrača a Cedevita Olimpija da nastavi sa velikim planovima koji nikada nisu bili veliki... No spomenućemo samo par ekipa.

Krenimo od šampiona, ekipe Crvene zvezde.
Okosnica tima je ostala koju čine Teodosić, Nedović, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Jago, Gedraitis, Davidovac... Otišli su igrači koji nisu baš ispunili očekivanja a došla su neka zaista velika imena: Kenan, Miler-Mekintajer, Kalinić, Dobrić. Na papiru izuzetno dobar tim, ambicije su velike: napad na sva tri domaća trofeja i plej of Evrolige! Koliki će biti domet ovog tima videćemo kako sezona bude odmicala.

Foto: Twitter/KK Crvena zvezda

 

KK Partizan

Crno beli su od fenomenalne sezone i umalo plasmana na fajnal for Evrolige, titule Aba lige, prošle sezone potpuno razočarali. Pre svega sami sebe. 11 mesto u elitnom takmičenju, metla u finalu regionalnog takmičenja... Zaista ne stvarno loša sezona. Rezovi su morali da se dese a bogami i desili su se. Totalni remont Željka Obradovića za neki novi i drugačiji Partizan! Već u pripremnim mečevima se moglo videti kako će ova ekipa otprilike izgledati, naravno potrebno je još dosta vremena da se uigraju ali kada pogledate roster i kakvu već sad hemiju imaju momci koji će nositi crno beli dres, možemo reći da će biti konkurenti u svim takmičenjima. Igrači koje ćemo gledati sledeće sezone u Partizanu: Karlik Džouns, Lundberg, Marinković, Braun, Bonga, Vašington, Nilikina, Tajrik Džouns, Dejvis... Zaista veoma ozbiljan tim sa nekoliko bivših NBA igrača. Kakav će oni rezultat uspeti da naprave pokazaće vreme.

Foto: KK Partizan

 

KK Dubai

Drugi klub van regiona (posle Makabija) koji će nastupati u Aba ligi. Nepoznanica, potpuno novi klub, sa novom halom (Koka Kola arena) i sa nekoliko srpskih igrača. Najavili su velike ambicjie, za početak neće "toliko ulagati" a već u prvom kolu im dolazi šampion... Neka od poznatih imena koja su doveli: Avudu Abas, Klemen Prepelič, Aleksa Uskoković, Danilo Anđušić, Davis Bertans, Ahmet Duverioglu, Nemanja Dangubić, Leon Radošević... Zanimljiv tim i videćemo kako će oni izgledati u premijernoj sezoni.

Foto: KK Partizan

 

KK Budućnost

Kao i uvek, najveći rival večitima iz Beograda. Crnogorski velikan se takođe solidno pojačao u đelji da bude konkurentan u ligi ali i Evrokupu gde ima možda veće šanse da se domogne Evrolige nego kroz Aba ligu. Iz NBA je došao Udoka Azubuke, tu su još i Salamon, Morgan, Ferel, Kamenjaš, Megi... Velike ambicije za Andreja Žakelja i ekipu...

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović

 

KK Mega

Ponovo ubedljivo najmlađi tim gde je najstariji igrač Dušan Tanasković momak rođen 2001 godine (23 godine)... Nekoliko velikih potencijala koje sa klupe predvodi Barać pokušaće da igraju dopadljivu košarku i da izbace još nekog velikog igrača. Samo neki od momaka na koje treba obratiti pažnju: Andrija Jelavić, Filip Jović, Aleksa Milenković, Bogoljub Marković...

Foto: aba liga

 

KK Spartak

Subotica će goreti ove sezone! Novajlija, šampion Aba2 lige! Neka itekako poznata imena i kvalitetni igrači pokušaće da izbegnu borbu za opstanak, a kako su najavili u klubu i trener Vlada Jovanović, napašće i plej of! Za Spartak igraju: Nemanja Gordić, Vil Mozli, Matej Rudan, Luka Cerovina, Dušan Miletić, Danilo Nikolić, Marko Tejić! Izuzetno zanimljiva ekipa i videćemo koliko pobeda će ostvariti ove sezone. 

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 

A evo i svih parova prvog kola:

Cibona - Zadar, petak (20.09. - 21:00)

Split - Igokea, subota (21.09. - 18:00)

Mornar Bar - Budućnost, subota (21.09. - 20:00)

Dubai - Crvena zvezda, nedelja (22.09 - 17:00)

Krka - Mega, nedelja (22.09. - 19:00)

FMP - Cedevita Olimpija, nedelja (22.09. - 21:00)

Partizan - Borac, sreda (25:09: - 19:00)

SC Derbi - Spartak, četvrtak (26.09. - 19:00)

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar