Sport > Košarka

Stiže li NBA NA BALKAN: Adetokumbo i mama LOBIRAJU, Jokić ZA SADA ĆUTI

Adam Silver svestan koliko bi sve to značilo Janisu i navijačima

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2022 > 19:59

podeli vest:

Stiže li NBA NA BALKAN: Adetokumbo i mama LOBIRAJU, Jokić ZA SADA ĆUTI
Foto: Starsport


Komesar NBA lige Adam Silver najavio je mogućnost da se predsezonske utakmice najjače košarkaške lige sveta ubuduće igraju i na Balkanu. Naime, kako prenosi portal Jurohups, za tu ideju lobira reprezentativac Grčke i as Milvoki Baksa Janis Adetokumbo.

- Voleli bismo da to napravimo. Znam koliko je to važno Janisu lično. Video sam i njegovu majku i njoj je takođe to važno. Probaćemo… Nije lako prebaciti te predsezonske utakmice preko "bare", ali znamo koliko je to važno ne samo Janisu već i neverovatnim navijačima u Grčkoj. Probaćemo to da izvedemo - izjavio je Silver za televiziju Cosmote prilikom gostovanja u Abu Dabiju.

Ne treba posebno pominjati da sa ovih prostora stiže i druga košarkaška gromada, naš Nikola Jokić, pa je jasno da bismo i mi verovatno hteli da kažemo nešto u prilog dolasku NBA na Balkan. Jokić za sada ćuti u vezi sa ovim predlogom, možda nije ni znao šta Adetokumbo smera, ali ako i Somborac digne glas - eto nama najjače košarke sveta u dvorištu... Ili bar u komšiluku.

Da podsetimo, NBA timovi su gostovali u Milanu, Istanbulu, Berlinu, Bilbau, Malagi, Rimu, Kelnu, Parizu, Lionu, Londonu, Tel Avivu...

 

 

 

Ostavite komentar