Sport > Košarka

ZVER IZ BOSTONA NOVO POJAČANJE ZVEZDE! Ko je Mfiondu Kabengele koji će da reši gorući problem crveno-belih?

Centar visok 208 centimetara već je zapalio varnice među navijačima

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/10/2024 > 09:48

podeli vest:

ZVER IZ BOSTONA NOVO POJAČANJE ZVEZDE! Ko je Mfiondu Kabengele koji će da reši gorući problem crveno-belih?
Foto: K1info/Starsport/NBA.com


Košarkaški klub Crvena zvezda napravila je novi potez u nastojanju da osnaži svoj tim za predstojeću sezonu dovođenjem snažnog pojačanja. U klub crveno-belih stiže Mfiondu Kabengele. 

Kanadski košarkaš Mfiondu Kabengele, igrač koji se istakao svojim sposobnostima u odbrani i skoku, pridružiće se beogradskom timu kako bi doneo novu energiju i fizičku snagu pod košem.

Prema informacijama medija, Motli je tražio previše novca i tada je u prvi plan izbio Džekiri, ali on zahteva dvogodišnji ugovor.  Crveno-belima to ne odgovara i košarkaš italijanske Venecije blizu je da postane novi centar tima iz Beograda.

Ko je Mfiondu Kabengele?

Kabengele (26) dolazi sa bogatim iskustvom. Poznat po svojoj agresivnoj igri, a ovaj centar visok 208 cm može da unese novu dimenziju u igru crveno-belih, čime će značajno doprineti stabilnosti tima u odbrani i snažnoj igri u reketu. 

Očekuje se da Kabengele donese veliki doprinos Crvenoj zvezdi u borbama u Evroligi i regionalnom takmičenju, pružajući podršku i iskustvo mlađim igračima. Navijači na Malom Kalemegdanu sa nestrpljenjem iščekuju njegov prvi nastup, uveren u svoje kvalitete i motivaciju da ostavi trag u beogradskom klubu.

Kanađanin je 2017. godine izabran kao 27. pik na NBA draftu od strane Bruklin Netsa, a u NBA ligi je igrao za Los Anđeles Kliperse, Klivlend i Boston.

Prošle godine je prvi put zaigrao u Evropi u grčkom AEK-u, a onda se preselio u Veneciju gde u Evrokupu ima prosečno preko 13 poena i 10 skokova.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar