Sport > Košarka

Sami svoji MAJSTORI: Od ORLOVA zavisi da li će na SP, zna se i šta im je POTREBNO

Domaćini Mundobasketa naredne godine biće Japan, Indonezija i Filipini

Izvor: K1info/Sportal.rs

14/11/2022 > 23:19

podeli vest:

Sami svoji MAJSTORI: Od ORLOVA zavisi da li će na SP, zna se i šta im je POTREBNO
Foto: Starsport


Pobedom nad selekcijom Turske (77:76) u neizvesnom meču u Beogradu, košarkaši Srbije su došli na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, čiji su domaćini naredne godine Japan, Indonezija i Filipini.

Ovim trijumfom Srbija je, naime, sasvim izvesno ostavila selekciju Ergina Atamana iza sebe u kvalifikacijama, pošto su Orlovi slavili i u Istanbulu (79:72) i imaju bolji međusobni skor od Turaka.

Četvrtom vezanom pobedom Srbija došla na prag plasmana na Mundobasket, nakon ne baš dobrog prvog dela kvalifikaicja gde su nam život zagorčala dva neočekivana poraza od Belgijanaca.

Lepe vesti za naš tim stigle su i iz Belgije gde je Grčka uspela da savlada domaću selekciju rezulatom 72:70 i ostavila je dve pobede iza Orlova, koliko sada zaostaje i Turska.

Foto: Starsport

Marko Gudurić (23) vodio je žestoke okršaje sa Turcima

Međutim, kako su Belgijanci dva puta šokirali Pešićev tim i dalje imaju teoretsku šansu da se nakon poslednja dva kola ipak nađu ispred Srbije. Ipak, za tako nešto im je potrebno da naša selekcija izgubi oba preostala meča, a da oni slave i protiv Velike Britanije u gostima i protiv Turske kod kuće. 

Dakle, našoj reprezentaciji je u preostala dva kola neophodna jedna pobeda da čekiraju plasman na Mundobasket, a do kraja kvalifikacija se sastaju sa Velikom Britanijom u Beogradu (24. februar), odnosno sa Grčkom u Atini (27. februar).

Čak i u slučaju da dva puta izgubimo, naš tim bi mogao na Svetsko prvenstvo, ali bi nam tada bilo potrebno da Belgija bar jednom izgubi.

Na kraju samo treba dodati da su Letonci i Grci već obezbedili plasman na planetarni šampionat.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar