Sport > OI 2024

Španci ipak PREJAKI! Vaterpolisti odigrali HRABRO protiv Španije 3/4 i onda POTONULI u poslednjoj četvrtini!

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od reprezentacije Španije rezultatom 15:11.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

01/08/2024 > 11:59

podeli vest:

Španci ipak PREJAKI! Vaterpolisti odigrali HRABRO protiv Španije 3/4 i onda POTONULI u poslednjoj četvrtini!
Srbija Španija vaterpolo Olimpijske igre - Foto: K1info/Shutterstock


Srbija je u trećem meču na Olimpijskim igrama izgubila od Španije rezultatom 15:11. Bio je ovo drugi uzastopni poraz Srbije, nakon što je u prošlom kolu pretrpela poraz od Australije rezultatom 8:3.

 

 

Sa druge strane, Španija je ostala sa maksimalnim učinkom posle današnjeg trijumfa jer su prvo bili bolji od Australije, a zatim od Mađarske.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dušan Mandić, koji je postigao četiri gola. Po dva puta u listu strelaca upisali su se Miloš Ćuk, Nikola Jakšić i Nemanja Ubović.

U reprezentaciji Španije najbolji je bio Alvaro Granados, koji je postigao četiri gola.

Vaterpolisti Srbije se nalaze na petom mestu na tabeli sa tri boda, dok je Španija prva sa devet.

U preostalim mečevima trećeg kola grupe B kasnije danas sastaće se: Francuska - Australija (15) i Mađarska - Japan (21.05).

Četvrto kolo u grupi B je na programu trećeg avgusta, a igraće: Španija - Japan (10.30), Australija - Mađarska (15) i Srbija - Francuska (19.30).

BONUS VIDEO:

Ostaje nam da vidimo da li će naša reprezentacija uspeti da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

4. četvrtina:

Čekalo se skoro dva minuta na prvi gol, ali ga na našu žalost postižu Španci. Sanauha je ostao sam, napravio je fintu šuta i oda pospremio loptu pod prečku našeg golmana. Naši vaterpolisti su napravili faul, Španci su ostali sa igračem više i to kotiste za velikih 12:9 na pet minuta do kraja. Ponovo Dušan Mandić postiže jako važan gol i uspeva da smanji na 12:10. Felipe Perone ostaje sam ispred golmana, i izuzetno lako ubacuje loptu u mrežu, vraćaju se Španci na tri gola prednosti. Konačno! Strahinja Rašović je dobio jedan lob pas pred golom i pospremio je loptu u mrežu "iz odbojke", 13:11 je. Španci ostaju sa igračem više, to koriste maksimalno i vode sa 14:11. Španci postižu još jedan gol i utakmica završava rezultatom 15:11.

 

 

3. četvrtina:

Španci otvaraju treću četvrtinu furioznom serijom sa brza dva gola, poveli su sa 9:6. Ipak Dušan Mandić uspeva još jednim snažnim udarcem da loptu smesti u mrežu i smanji na 9:7. Sančez postiže gol u kontri i vraća prednost Španaca na tri razlike ponovo, sada je 10:7. Ostala je Srbija sa igračem više, uspela da napravi višak na desnom krilu za Nikolu Dedovića i da smanji na 10:8. Dušan Mandić je jednom pravom "bombom" savladao golmana Španije i smanjuje na 10:9. Na kraju treće četvtine ostaje 10:9 za Špance.

 

 

2. četvrtina:

Španija je na startu druge četvrtine odmah postigla pogodak za 5:3. Naši reprezentativci smanjuju na 5:4, ali su Španci jednu sjajnu akciju pretvorili u novi gol, vode 6:4 i ponovo odlaze na dva gola prednosti. Dušan Mandić je iznenadio i odbrambene igrače Španije i španskog golmana i sa desne strane uputio snažan šut u golmanov bliži ugao i smanjio na 6:5. Španci prave faul nad Dedovićem i Miloš Ćuk je dosuđeni peterac pretvorio u izjednačenje! 6:6 je! Sedam sekundi pre kraja provg poluvremena Španija postiže gol i na pauzu odlaze sa prednošću od 7:6!

 

 

1. četvrtina:

Strahinja Rašović je isplivao bolji sprint za loptu i imaćemo prvi napad na utakmici. Posle tri minuta igre pao je prvi gol na meču. Felipe Perone je strelac iz brze kontre i Španija vodi sa 1:0. Španija je ubrzo povela sa 2:0, ali je Srbija uzvratila preko dva brza gola i izjednačila rezultat na 2:2. Španci su zatim poveli sa 3:2, da bi naši vaterpolisti stigli na 3:3, ali su par sekundi pre kraja primili gol za 4:3 i Španci ulaze u drugu četvrtinu sa minimalnom prednošću.

 

Ostavite komentar