Sport > Ostali sportovi

MotoGP Le Man: Džek Miler NAJBRŽI, povratnik Mark Markes PAO NA OBA TRENINGA

Iako je Marku Markesu ovo bio povratak na stazu posle operacije šake, on je uspeo da se plasira u Q2 deo kvalifikacija

Izvor: K1info

12/05/2023 > 17:26

podeli vest:

MotoGP Le Man: Džek Miler NAJBRŽI, povratnik Mark Markes PAO NA OBA TRENINGA
Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Breton


Posle dva treninga koja su vožena na stazi Le Man za VN Francuske, poznato je kojih su se deset vozača direktno plasirali u sutrašnji Q2 deo kvalifikacija.

U oba treninga najbolje vreme postavio je KTM-ov vozač Džek Miler. Australijanac je u prvom delu ostvario vreme od 1:31,449, da bi u drugom treningu odvezao krug u vremenu 1:30,950, što je pola sekunde sporije od Banjajinog rekorda koji iznosi 1:30,450.

Drugi je bio Aprilijin vozač Aleš Espargaro sa vremenom 1:31,069, dok je treći Marko Beceki iz Mooney VR46 koji je vozio 1:31,150.

Horhe Martin je posle prvog treninga kada je bio tek šesnaesti daleko bolje vozio i ostvario četvrto vreme, a njegov kolega iz Pramak Dukatija Žoan Zarko bio je peti. Šesti je bio još jedan Aprilijin vozač, Maverik Vinjales, dok je Bred Binder iz KTM-a bio sedmi.

Povratnik Mark Markes prošao je u Q2 deo kvalifikacija, ali je imao padove na oba treninga. Vodeći u svetskom šampionatu Frančesko Banjaja ostvario je deveto vreme, dok je deseto mesto pripalo Aleksu Markesu.

Foto: Printscreen motorsport.com

 

Prolaz u drugi deo kvalifikacija moraće da potraže Luka Marini, koji je posle drugog vremena u prvom delu treninga imao tek jedanaesto vreme, kao i Frančesko Banjaja koji uz sve uložene napore nije uspeo da uđe među deset najboljih.

Sutra je na programu slobodan trening, posle čega slede kvalifikacije, a MotoGP sprint trka je na programu u 15:00 časova.

 

Ostavite komentar