Sport > Ostali sportovi

NEPRIJATAN TRENUTAK Maksa Ferstapena na Velikoj nagradi Kanade: Mislim da sam UDARIO PTICU!

Kristijan Horner je otkrio da su se ostaci ptice koju je Ferstapen udario nalazili iza prednje desne kočnice njegovog RB19 bolida do kraja t

Izvor: K1info

19/06/2023 > 11:20

podeli vest:

NEPRIJATAN TRENUTAK Maksa Ferstapena na Velikoj nagradi Kanade: Mislim da sam UDARIO PTICU!
Foto: Tanjug/Graham Hughes/The Canadian Press via AP


Maks Ferstapen je vodio tokom čitave trke na VN Kanade, ostvarivši šesti trijumf u sezoni, izjednačivši se sa Airtonom Senom na listi najtrofejnijih vozača sa 41. pobedom. Holanđaninu je nedostajao samo najbrži krug da ponovi uspeh iz Španije i ostvari novi Grend slem.

Ali Ferstapenov put do četvrte uzastopne pobede nije bio sasvim jednostavan, jer je Holanđanin udario pticu dok je izlazio iz krivina 8 i 9.

- Mislim da sam udario pticu! - čulo se kako Ferstapen govori svom timu preko radija tokom nedeljne trke od 70 krugova.

Šef tima Red Bul Kristijan Horner otkrio je da su se ostaci ptice koju je Ferstapen udario nalazili iza prednje desne kočnice njegovog RB19 bolida do kraja trke.

- Bilo je nekih promena u toku jučerašnjeg dana i prema onome što sam mogao da čujem u trci, mislim da su se i drugi vozači mučili - rekao je Horner.

- Mogli ste da vidite da su se vremena krugova veoma razlikovala u određenim intervalima zbog temperature pneumatika.

- Ali Maks je uspeo da se izbori sa tim. Najopasniji trenutak je bio kada je udario u pticu koja je ostala iza desne kočnice. Ali trka je bila veoma kontrolisana - izjavio je Horner.

On je imao još jedan trenutak koji je uplašio njegove navijače kada je u istoj šikani umalo izgubio kontrolu nad bolidom prilikom prelaska preko ivičnjaka.

Ferstapen posle VN Kanade ima 195 poena, klupski kolega Serhio Perez ima 126, a Fernando Alonso 117 bodova.

Ostavite komentar