Sport > Ostali sportovi

GOTOVA PAUZA, vraća se F!: Ferstapen postavio NAJBOLJE VREME na drugom treningu u Belgiji

Nakon tronedeljne letnje pauze, vozači i timovi F1 vratili su se u akciju na stazi Spa Frankošamp u belgijskim Ardenima

Autor: K1 info

26/08/2022 > 19:11

podeli vest:

GOTOVA PAUZA, vraća se F!: Ferstapen postavio NAJBOLJE VREME na drugom treningu u Belgiji
Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys


Najbolje vreme na početku prvog treninga postavio je vozač Ferarija Karlos Sainc, dok je njegov timski kolega Šarl Lekler bio drugi. Međutim, bez obzira kakvo vreme bude ostvario u kvalifikacijama u subotu, Lekler će startovati sa začelja zbog promena komponenti na njegovom bolidu.

Ista sudbina očekuje i vodećeg u šampionatu, Holanđanina Maksa Ferstapena, čiji je tim promenio pogonsku jedinicu. Svetski šampion na kraju je bio sporiji od Sainca za 0,217 sekunde.

Trening je prekinut 22 minuta pre isteka vremena jer je bolid ekipe Haas za čijim upravljačem je bio Kevin Magnusen ostao na stazi, zbog čega je istaknuta crvena zastava.

Foto: Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Kevin Magnusen (Haas)

Prvi trening je završen u kišnim uslovima.

Tokom drugog treninga dominantan je bio Maks Ferstapen u bolidu Red Bula, postavivši ubedljivo najbolje vreme. On je najbrži krug odvezao za 1:45,507 i jedini je vozač koji je vozio ispod 1:46.

Drugi je bio Šarl Lekler, baš kao i na prvom treningu, ali je vozač Ferarija kasnio za prvoplasiranim čak za 0,862 sekunde. Treći je bio Lando Noris u Meklarenu sa zaostatkom 1,082 sekunde.

Sutra se vozi treći trening od 13:00, a kvalifikacije su na programu u 16:00.

 

 

Ostavite komentar