Sport > Ostali sportovi

Ivana Vuleta je ŠAMPION Dijamantske lige: Skokom u POSLEDNJOJ seriji stigla do TITULE

Srpska atletičarka, Ivana Vuleta pobednica je finala Dijamantske lige u Judžinu

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/09/2023 > 23:38

podeli vest:

Ivana Vuleta je ŠAMPION Dijamantske lige: Skokom u POSLEDNJOJ seriji stigla do TITULE
Foto: Starsport


Posle osvajanja zlatne medalje na nedavnom Svetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti, srpska atletičarka Ivana Vuleta je na nestvaran način osvojila prvo mesto i na završnom turniru Dijamantske lige u američkom Judžinu. I to posle prave drame.

Vuleta je pobednica finala Dijamantske lige u Judžinu, pošto je skokom od 6,85 metara u poslednjoj seriji stigla do pobede u odnosu na Ese Brume iz Nigerije.

Situacija je bila takva da su Ese Brume i Ivana Vuleta imale identičan najbolji rezultat. Ali naša atletičarka je imala bolji drugi skok, zbog kojeg je na kraju završila na prvom mestu, a on je iznosio 6,77 metara. Sa druge strane, Nigerijka je išla do 6,69 metara.

Uz to, Ese Brume nije skakala u poslednjoj seriji zbog povrede, pa je propustila šansu da isparira Ivani, koja je baš u šestoj seriji stigla do najboljeg rezultata.

Prethodno se vodila ogromna borba. Šetale su takmičarke kroz rang listu, u jednom momentu je naša Ivana bila i četvrta, ali je na kraju završila tamo gde je to bilo najpotrebnije i gde smo se nadali da će se naći.

Treće mesto je na kraju pripalo Kvaniši Burks iz SAD-a, koja je letela do 6,77 metara u Judžinu, dok je prva ispod crte ostala Buk Buskuel iz Australije sa 6,71 metara.

 

 

Ostavite komentar