Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Horhe Martin TRIJUMFOVAO ispred Banjaje na SPRINT trci za VN Indije

Aleks Markes nije startovao zbog frakture rebara koju je zadobio prilikom pada u Q1 delu kvalifikacija

Izvor: K1info

23/09/2023 > 14:42

podeli vest:

MotoGP: Horhe Martin TRIJUMFOVAO ispred Banjaje na SPRINT trci za VN Indije
Foto: Tanjug/(AP Photo/Manish Swarup


Vozač Pramak Dukatija, Horhe Martin, trijumfovao je na sprint trci za VN Indije. On je 11 krugova na stazi dužine 5,01 km prevezao u vremenu 19:18,836.

Drugi je bio aktuelni svetski prvak Frančesko Banjaja iz Dukatija, koji je za pobednikom kasnio 1,389 sekundi, dok je treće mesto pripalo Marku Markesu iz Repsol Honde, čiji je zaostatak iznosio 2,405 sekundi.

Na startu trke u prvoj krivini viđena su dva incidenta. Luka Marini prekasno je kočio i udario je u klupskog kolegu Marka Becekija. Posle kontakta, Marini je pao i izleteo sa staze, a osvajač pola Beceki je uspeo da se održi u sedištu, ali je posle prvog kruga bio sedamnaesti.

U drugom incidentu učestvovali su Štefan Bradl, Pol Easparagro i Augusto Fernandez koji je uspeo da nastavi trku.

Horhe Martin je poveo trku i već na početku trećeg kruga ostvario je prednost od 1,483 sekundi ispred Banjaje, koga su pratili Mark Markes, Đoan Mir i Bred Binder koji je startovao kao četrnaesti.

Odličnu vožnju tokom vikenda Đoan Mir je pokvario kada je proklizao u četvrtom krugu, a sličnu grešku je napravio Žoan Zarko dva kruga kasnije.

Marko Beceki je odličnom vožnjom uspeo da se probije do šestog mesta, da bi potom pretekao i Kvartarara i na kraju bio peti.

Kao četvrti kroz cilj je prošao Bred Binder, a pored petoplasiranog Becekija poene su još osvojili Fabio Kvartararo, Džek Miler, Maverik Vinjales i Raul Fernandez.

Aleks Markes nije započeo trku zbog frakture rebara koju je zadobio prilikom pada u Q1 delu kvalifikacija.

Posle sprint trke Frančesko Banjaja ima 292 poena, a Horhe Martin je drugi sa 259. Marko Beceki je na trećem mestu sa 223 boda, dok Bred Binder ima 179.

Trka za Veliku nagradu Indije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 09:00, Moto2 takmičari su na redu od 10:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 12:00 časova.

Ostavite komentar