Sport > Ostali sportovi

Hvala na ovoj VELIKOJ avanturi: MARK MARKES objavio emotivno saopštenje o NAPUŠTANJU Honde

Markes je sa japanskim proizvođačem osvojio 6 titula u kraljevskoj klasi u periodu od 2013. do 2019. godine

Izvor: K1info

05/10/2023 > 10:24

podeli vest:

Hvala na ovoj VELIKOJ avanturi: MARK MARKES objavio emotivno saopštenje o NAPUŠTANJU Honde
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Mark Markes je na društvenim mrežama podelio emotivno saopštenje u kojem je objasnio zašto napušta ekipu Honde.

Osmostruki svetski šampion potvrdio je da će napustiti japanskog proizvođača na kraju ove sezone, uoči očekivanog prelaska u Gresini.

"Zahvaljujem se na ovoj velikoj avanturi", započeo je obraćanje na društvenim mrežama. "11 godina zajedno.

"Delili smo nezaboravne trenutke: 6 svetskih šampionata, 5 trostrukih kruna, 59 pobeda, 101 podijum i 64 pol pozicije. Naporan rad, odlučnost i veza koju smo izgradili tokom godina. Smeh, suze, radost, teški trenuci, ali najvažnije: jedinstven i neponovljiv odnos."

"Razdvojeni, ali zauvek zajedno."

Kasnije je dodao: "Želim da podelim sa vama ovu poruku koju sam poslao članu tima."

"Ne znam odakle da počnem. Ne znam da li je odluka ispravna ili pogrešna, ne znam šta će se dogoditi u budućnosti. Ne znam hoće li sve ovo ići dobro, ali ono što znam je da smo sve zajedno postigli", naveo je Markes i nastavio.

"To je bila najteža odluka u mom životu, vođena razumom i hrabrošću, a ne srcem. Moje srce će uvek biti tu, zauvek. Podržavali ste me i podržavaćete me.

Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama

 

"Ali postoji jedna jasna stvar. Želim da pokušam ponovo da postanem najbolji vozač na svetu i za to moram da uživam u tome.

"Koristio sam teoriju koju je planinar izneo u knjizi koju si mi ostavio da pročitam. Ako mogu da se popnem na Everest za tri dana, zašto bih se popeo za pet? Logično, mnogo je rizičnije pokušati za tri dana. Mnogo više se izlažeš i to možda neće biti moguće, ali ako ne pokušam, neću znati.

"Nikada neću saznati. Uvek si mi govorio i primenjivao sam to: sledi svoj instinkt, niko te ne može pobediti karakterom i hrabrošću.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Breton, File

 

"Konačno je vreme da srce progovori i, kao što dobro znaš, naša odnos je veoma poseban, zbog toga se nadam da će se naši putevi ponovo ukrstiti. Hajde da uživamo u ovih šest trka koje su nam ostale ove godine", završava obraćanje Mark Markes.

Ostavite komentar