Sport > Ostali sportovi

Odbojkašima PROPALA I POSLEDNJA PRILIKA: Srbija će do Olimpijskih igara morati MNOGO TEŽIM PUTEM

Izabranici Igora Kolakovića izgubili su u ključnom meču od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0, pa ćće morati da zablista u Ligi nacija

Izvor: K1info/Sportal.rs

07/10/2023 > 10:26

podeli vest:

Odbojkašima PROPALA I POSLEDNJA PRILIKA: Srbija će do Olimpijskih igara morati MNOGO TEŽIM PUTEM
Foto: Odbojkaški savez Srbije instagram


Više nema ni teoretskih šansi. Srbija neće izboriti olimpijsku vizu na kvalifikacionom turniru u Tokiju, pa će kroz Ligu nacija naredne godine morati da se bori za što bolji plasman na FIVB rang listi kako bi se našla u Parizu.

Izabranici Igora Kolakovića izgubili su u subotu od Sjedinjenih Američkih Država sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:17).

Bio je to njihov treći poraz u grupi B, pa sa skorom 3-3 pred poslednje kolo nemaju šansu da se domognu jedne od prve dve pozicije koje garantuju mesto na Olimpijskim igrama.

"Plavoj četi" ostaje nada da će se naći u Parizu preko rang liste. Prema pravilniku, preostalih pet učesnika olimpijskog turnira biće poznato 24. juna, po okončanju preliminarne faze Lige nacija. 

Prioritet prilikom određivanja imaće selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije, a potom najuspešnije selekcije sa FIVB rang. Srbija je u ovom trenutku na devetom mestu, pa ima čemu da se nada.

Amerikanci su ovom pobedom obezbedili plasman na Olimpijske igre.

Kada je reč o utakmici koja je odigrana ovog prepodneva, Met Anderson i njegovi saigrači su lako došli do pobede. Razlika u odnosu snaga u ovom trenutku je bila velika i bila je očigledna. Srbija je ponovo bila daleko od svog nivoa, nedostajalo je prepoznatljive energije.

Odlično su servirali Amerikanci – što potvrđuje podatak i da su imali čak 12 aseva, pa su lako uspostavljali kontrolu u svakom od tri odigrana seta.

Mučila se Srbija na prijemu, pa je izostao i dobar prvi napad. Nisu naši momci uspevali da pronađu prava rešenja, pa su doživeli još jedan poraz.

Poslednji meč u Tokiju će "orlovi" odigrati protiv Slovenije u nedelju od 9 časova.

Ostavite komentar