Sport > Ostali sportovi

Šarl Lekler do POL POZICIJE pred frenetičnim navijačima Ferarija u Monci

Slično Velikoj nagradi Belgije, koja je vožena pre dve nedelje, i u Monci je veliki broj vozača kažnjen zbog promena delova na bolidima

Autor: K1 info

10/09/2022 > 18:38

podeli vest:

Šarl Lekler do POL POZICIJE pred frenetičnim navijačima Ferarija u Monci
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni


Šarl Lekler će startovati sa pol pozicije zahvaljujući najbržem vremenu u trećoj sesiji. Maks Ferstapen je bio drugi, ali će zbog kazne biti pomeren za pet mesta, dok je Karlos Sainc ostvario treći rezultat, što Špancu nije od velike važnosti jer ga njegova kazna šalje na začelje.

Najbolje vreme Šarla Leklera iznosilo je 1:20,161, što je bilo bolje za 0,145 od Holanđanina i 0,268 od klupskog kolege Karlosa Sainca. Četvrto vreme imao je Serhio Perez iz Red Bula, koji će biti pomeren za 10 mesta, dok će petoplasirani Luis Hamilton ići na začelje kao i Karlos Sainc i Juki Cunoda. Među deset najboljih su Džordž Rasel, Lando Noris, Danijel Rikardo, Pjer Gasli i Fernando Alonso.

 

 

Holanđanin Nik de Vris uskočio je kao zamena za vozača Vilijamsa Aleksa Albona koji je morao na hitnu operaciju slepog creva. Novajlija je imao bolje vreme od klupskog kolege Latifija i uspeo je da prođe u drugi deo kvalifikacija.

Posle svih pomeranja startni redosled izgleda ovako:

Foto: motorsport.com

 

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je sutra u 15:00.

Ostavite komentar