Sport > Ostali sportovi

VELIKE PROMENE I NA ČELU RUKOMETNOG SAVEZA SRBIJE! Milena Delić odlazi sa važne funkcije!

Mnogi su bili protiv rada gosšođe Delić, rukometni savez Srbije će tražiti novog predsefnika upravnog odbora

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

17/07/2024 > 14:54

podeli vest:

VELIKE PROMENE I NA ČELU RUKOMETNOG SAVEZA SRBIJE! Milena Delić odlazi sa važne funkcije!
Milena Delić - Predsednik uo rss - Foto: Starsport


Milena Delić nije više predsednica UO Rukometnog saveza Srbije (RSS), pošto je podnela neopozivu ostavku na to mesto, objavljeno je na sajtu RSS:

-Poštovani, 23. decembra 2020. godine sam imenovana za predsednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. Dolaskom na tu funkciju zatekla sam haotično stanje, lošu organizaciju kancelarije RSS, dugogodišnji nerad u mlađim selekcijama, dugogodišnja i višemesečna dugovanja selektoru, igračima, poslovnim saradnicima- saopštila je Delić.

Delić se osvrnula na dostignuća koja je zabeležila u prethodne tri i po godine:

-Uz tadašnju finansijsku pomoć predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića uspeli smo da vratimo dugovanja, pokrenuli rad u mlađim selekcijama, pomogli regionalnim savezima, ligama, strukovnim zajednicama, platili doškolovavanje 130 trenera za rad sa decom do 16 godina i u potpunosti finansirali učešće za svih sedam klubova u evropskim takmičenjima. Donirali smo opremu svim klubovima koji su se obratili za pomoć onoliko koliko smo bili u mogućnosti-, naglasila je Delić.

Foto: Starsport

 

Ona je rekla kako su mlađe kategorije ostvarile napredak u vreme dok je ona bila na čelu saveza:

-Mlađe selekcije u ženskom uzrastu smo zatekli u B diviziji i već prve godine uspeli da se vratimo u A diviziju sa devojčicama 2004 godište. Kadetkinje 2006. godište su u prošloj godini na EP A divizije zauzele 6. mesto i tim plasmanom obezbedile učešće na SP, prvi put posle 16 godina, koje se u avgustu održava u Kini. Takođe tim plasmanom su obezbedile i narednoj generaciji 2008. direktno učešće na EP A divizije bez kvalifikacija-, dodala je Delić.

Delić je podsetila da su za vreme njenog mandata juniori bili treći na Evropskom prvenstvu, a četvrti na svetskom, kao i da je iz tih generacija Srbija dobila igrače za seniorsku reprezentaciju.

-U muškom uzrastu je vidljiv mnogo veći potencijal. Juniori 2002. godište su pre dve godine osvojili treće mesto na EP, a prošle godine na Svetskom Prvenstvu zauzeli četvrto mesto. Iz te generacije smo dobili Miloša Kosa, Stefana Dodića, Luku Rogana, Mateju Dodića, Nikolu Zečevića. Uporedo sa tom generacijom započet je rad i sa generacijama 2004., 2006. i 2008. godište. U svakoj od tih generacija ima nekoliko izuzetnih potencijala. Sa B reprezentacijama u muškoj i ženskoj kategoriji smo na poslednjim Mediteranskim igrama osvojili bronzane medalje- rekla je Delić.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar