Sport > Ostali sportovi

SRBIJA SLAVI! Vilagoš DRUGA u Dijamantskoj ligi!

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš zauzela je drugo mesto u Dijamantskoj ligi u disciplini bacanje koplja.

Izvor: K1info/Sportal.rs

Autor: Đorđe Gvero

14/09/2024 > 21:36

podeli vest:

SRBIJA SLAVI! Vilagoš DRUGA u Dijamantskoj ligi!
Foto: TANJUG/ SAS/MARKO JOVANOVIĆ/bs


Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je srebrnu medalju u bacanju koplja u Dijamantskoj ligi, koju joj je doneo hitac od 65.23! Imala je nakratko u poslednjoj seriji prvo mesto, ali joj je Haruka Kitaguča sa 66 metara tada oduzela zlato.

 

 

Finale nam je donelo dramu u borbi za odličja, u kom je naša takmičarka bila iznenađenje, jer je pre početka smatrana za autsajderku, jer je njen najbolji rezultat ove sezone bio pretposlednji među najboljim rezultatima.

To je nije obeshrabrilo, izašla je na zaletište kao šampionka i pokazala je snagu.

Vilagoš se takmičila sa Makenzi Kitl, Megi Maloun-Hardin, Viktorijom Hadson, Flor Denis Hurtado Ruiz i Harukom Kitaguči.

Naša Adriana je bacala četvrta, a najbolji hitac je imala u petoj seriji, kada je sa 65.23 zauzela prvu poziciju, ipak u poslednjoj seriji je Haruka Kitaguči prebacila 66 i osvojila je zlato.

Prethodno je u drugoj seriji tinejdžerka iz Malog Iđoša ila na prvoj poziciji, ali je Japanka i tada već sa sledećim hicem prestigla.

Jedna po jedna su takmičarke posustajale, pa je naša atletičarka posle pete serije imala medalju u džepu, samo je bilo pitanje kog će biti sjaja.

Adriana je u prvoj seriji ostvarila hitac od 59.67 metara, koji je stavio na četvrto mesto.

 

U drugoj seriji je briljirala i sa 63.09 je izbila na prvu poziciju, da bi u trećoj pala na drugu, nakon što je bacala 58 metara, a Haruka Kitaguči 65.08, čime je preuzela čelo.

Podbacila je u četvrtoj, kada joj je hitac završio na  57.96, ali je sve vreme držala drugu poziciju, koju niko nije uspevao da joj ugrozi, pošto su druge takmičarke bile ispod nivou prvoplasirane i drugoplasirane.

Opet se podigla u petoj seriji, kada je bacila 61.37. Tada su već druge devojke posustale i bilo je jasno da će se naša devojčica kući vratiti sa odličjem.

U poslednjoj je izbila na prvu poziciju sa  65.23, ali je rivalka bacila preko 66 metara i ostavila je sa srebrnom medaljom.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar