Sport > Ostali sportovi

Toto Volf želi da PRUŽI ŠANSU Miku Šumaheru kao TREĆEM VOZAČU Mercedesa

Pošto je Haas obavestio Nemca da ne računa na njega sledeće godine, Šumaher je bez angažmana u Formuli 1

Izvor: K1info

11/12/2022 > 20:16

podeli vest:

Toto Volf želi da PRUŽI ŠANSU Miku Šumaheru kao TREĆEM VOZAČU Mercedesa
Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili


Toto Volf veruje da bi Mik Šumaher mogao imati koristi ako postane treći vozač Mercedesa u Formuli 1 2023. godine.

Mercedes nema rezervnog vozača za sledeću sezonu pošto je Nik de Vris otišao u Alpha Tauri, dok je Stofel Vandorn u Aston Martinu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Maks Ferstapen i Mik Šumaher

Govoreći u podkastu Formule 1 "Beyond the Grid", Volf je upitan o Šumaheru i njegovim šansama da postane treći Mercedesov vozač.

- Stvarno mi se sviđa Mik - rekao je Volf. - Sviđa mi se porodica i kako su odgajili svoju decu uprkos tom neverovatno poznatom imenu, i mislim da on zaslužuje šansu. Osvojio je juniorsku seriju i to nije lako.

Volf je potom nastavio: - Stvari se mogu okrenuti protiv vas u prvim godinama u Formuli 1, a Mik je bio pod pritiskom da pokaže rezultate, a to ne pomaže. Formula 1 je brutalna. Možda bi godina u kojoj je treći vozač, slično onome što radi Danijel (Rikardo), bila dobra kako bi se presabrao i doveo sebe u bolju poziciju, u nadi da će ponovo obezbediti mesto u timu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

Toto Volf

- Uvek me je impresionirao svojom ličnošću. Prvi put sam ga sreo tokom njegove prve godine u F3 u Hokenhajmu, on je zaista sjajna osoba. Osvojio je F3, osvojio je F2 i kao što sam ranije rekao to ne može biti slučajno.

Haas je odlučio da umesto Mika za sledeću godinu angažuje veterana Nika Hulkenberga.

Američka ekipa je želela vozača sa Hulkenbergovim iskustvom, posebno posle niza udesa koje je imao mladi Šumaher.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

Niko Hulkenberg

Iako je Nemcu zamerano zbog brojnih odustajanja 2022. godine, uspeo je da osvoji poene u nekoliko navrata, a jednom prilikom je direktno pobedio svog klupskog kolegu Kevina Magnusena.

Šumaher se nada da bi sve veći uticaj Audija na Alfa Romeo mogao da mu obezbedi mesto u timu pored Valterija Botasa 2024. godine.

 

Ostavite komentar