Sport > Ostali sportovi

Kako je jedan mali ŠABAC izbacio veliku BARSELONU?

Vaterpolisti Šapca jedini tim iz Srbije u četvrtfinalu Kupa Evrope, Crvena zvezda i Partizan su eliminisani

Izvor: K1info

Autor: Vaterpolo vesti

15/12/2022 > 11:40

podeli vest:

Kako je jedan mali ŠABAC izbacio veliku BARSELONU?
Foto: VK Šabac


Vaterpolisti Šapca plasirali su se u četvrtfinale Kupa Evrope, dok su Crvena zvezda i Partizan eliminisani. Pored Šapčana, u četvrtfinalu će igrati Trst, Panionios, Vašaš, Oradea, Solnok, Savona i Turkoan.

Šapčani su u prvom meču slavili protiv Barselone 13:10 i zahvaljujući toj pobedi su prošli dalje. U revanšu je ekipa Nemanje Ličanina bila bolja tokom prve tri četvrtine, kada je i vodila 10:8. Međutim, tada, kada je sve već bilo jasno, Šapčani su se opustili i na kraju su poraženi 12:11.

Crveno-beli su imali jako težak zadatak posle poraza u Budimpešti rezultatom 15:10, ali su se puleni Dejana Savića hrabro borili u revanšu i bili su na korak od velikog preokreta. U jednom trenutku je Zvezda vodila 11:6, ali je Vašaš svojim sedmim golom prošao dalje.

Partizan je u Atini izgubio od Panioniosa sa 12:8, pa mu pobeda od 12:11 iz Beograda nije bila dovoljna. Crno-beli su na svom bazenu vodili 8:2, ali su prokockali tu razliku i već tada su znatno smanjili svoje šanse za prolaz.

Barselona je bila favorit uoči ovog dvomeča, ali su Šapčani ove sezone već pokazali da mogu da igraju sa jačim ekipama kada su na kvalifikacionom turniru ostvarili sve četiri pobede.

Neizvesnosti u Barseloni, međutim, nije bilo. Šabac je prvu deonicu dobio sa 3:1, na poluvremenu je vodio sa 6:5, a uoči poslednje deonice sa 10:8. Tada je sve bilo poznato, pošto je Barseloni bilo potrebno čak pet golova.

Međutim, na kraju su Španci mogli da se zadovolje samo pobedom rezultatom 12:11. Kristian Šulc je sa četiri gola bio najefikasniji, dok je Andrej Barać postigao tri. Kod domaće ekipe Mark Ferer je prednjačio sa pet golova.

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar