Sport > Tenis

PSOVKE pa ČETVRTFINALE Mastersa u Parizu: Tenis je igra u kojoj uvek DOBIJA NOVAK ĐOKOVIĆ

Najbolji teniser sveta savladao holandskog tenisera Talona Grikspora sa 2:1

Izvor: K1info/Sportske.net

02/11/2023 > 22:36

podeli vest:

PSOVKE pa ČETVRTFINALE Mastersa u Parizu: Tenis je igra u kojoj uvek DOBIJA NOVAK ĐOKOVIĆ
Foto: Starsport


Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Parizu pošto je savladao holandskog tenisera Talona Grikspora 4:6, 7:6, 6:4. Meč je trajao dva sata i 39 minuta - koliko skoro i svađa sa publikom.

Početak meča uopšte nije navodio ka vođstvu Holanđanina jer je Đoković uspeo da brejkne rivala i povede sa 3:0, kasnije i 4:1 u gemovima.

Foto: Starsport

 

Ipak, Đoković je izgubio sedmi gem na svom servisu nakon čega je počela velika serija Grikspora koji je obilato koristio Novakove greške. Holanđanin je vezao čak pet osvojenih gemova i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set započeo je dosta neizvesnije, Novak je propustio čak tri brejk-lopte u drugom gemu, a kako brejka nije bilo do kraja seta, usledio je taj-brejk.

Psovke za publiku u Parizu

U poslednjoj sekundi pre nego što će odservirati, Novaku je neko sa tribina poremetio koncentraciju. Osvojio je poen, ali je njegov rat sa publikom nastavljen - dobili su salvu psovki na srpskom čim je završio sa udarcima. Ni Talonu Griksporu nije bilo jasno šta navijači rade u tim momentima, pa je bespomoćno širio ruke.

U njemu je Đoković dva puta uspeo da oduzme servis rivalu, da bi na kraju iskoristio i prvu set-loptu za izjednačenje.

Treći set počeo je gotovo isto kao i drugi, s tom razlikom da se ključni detalj dogodio u petom gemu kada je Đoković iskoristio prvu brejk-loptu i uzeo gem. U osmom je, zatim, izgubio gem na sopstvenom servisu, ali je već u narednom uzvratio i na kraju relativno rutinski priveo meč kraju.

Novak Đoković će se u četvrtfinalu Pariza sastati sa boljim iz duela između Danijela Altmajera i Holgera Runea.

 

Ostavite komentar