Sport > Tenis

Đoković posle PORAZA: Iznenađen sam kako sam loše odigrao!

Prvi poraz najboljeg tenisera sveta u završnici Australijan opena!

Izvor: K1info

26/01/2024 > 08:45

podeli vest:

Đoković posle PORAZA: Iznenađen sam kako sam loše odigrao!
Foto: AP Photo/Louise Delmotte


Najbolji teniser sveta Novak Đoković zaustavljen je u polufinalu Australijan opena, pošto je izgubio od Janika Sinera rezultatom 3:1. Ovo je bio prvi poraz ikada Đokovića u polufinalu Grend slema u Melburnu. Inače Novak je rekorder po broju titula (10), a italijan je uspeo i da prekine rekordan niz srpskog tenisera od 33 uzastupne pobede u Australiji. Na konferenciji Đoković je rekao:

- Čestitke Sineru, odigrao je sjajan meč i turnir zasad, potpuno me je nadigrao danas i zasluženo je u finalu. Bio sam šokiran svojim nivoom igre na loš način, nisam mnogo toga radio kako treba, jedan od najgorih grend slem mečeva koje sam ikada igrao. Nije baš prijatan osećaj, ali s druge strane, odajem mu priznanje jer je radio sve bolje od mene. Probao sam, borio sam se, malo sam podigao nivo u taj brejku, ali četvrti set – veoma loš gem za izgubiti, od 40-0, protiv vetra… Nivo moje igre nije bio dobar - nadovezao se Đoković:

Foto: AP Photo/Louise Delmotte

 

- U tim trenucima pokušavam da nađem smirenost, da se nekako podignem, to sam pokušavao, publika je bila sjajna – mnogo podrške za obojicu. To je sve. Čestitam mu.

U drugom polufinalu igraće Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Ostavite komentar