Sport > Tenis

MEDVEDEV "PRESEKAO", odlazak u PARIZ nema cenu: Igraću na OLIMPIJSKIM IGRAMA pod NEUTRALNOM ZASTAVOM

Ruski teniser kaže da će poštovati pravila

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

07/03/2024 > 11:30

podeli vest:

MEDVEDEV "PRESEKAO", odlazak u PARIZ nema cenu: Igraću na OLIMPIJSKIM IGRAMA pod NEUTRALNOM ZASTAVOM
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni


Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da je spreman da se pod neutralnom zastavom takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu.

Međunarodni olimpijski komitet oduzeo je pravo ruskim sportistima da se takmiče pod svojim znamenjima nakon invazije te države na Ukrajinu.

Medvedev, ipak, nema problem da predstavlja svoju zemlju, pa čak i ako to znači da neće moći da ističe zastavu svoje zemlje na najvećoj smotri.

Svetska teniska federacija, kao i brojne druge organizacije, pratila je upute MOK-a i delovala u skladu sa smernicama da se ruskim i beloruskim igračima "skinu" zastave i grb dok traje rat u Ukrajini.

Medvedev je pre tri godine igrao u Tokiju i to iskustvo mu je, kako kaže, bilo prelepo, tako da i sada postoji velika želja da se nađe na novim Olimpijskim igrama.

- Ako budem mogao, biću tamo. Igraču i u singlu i u dublu - rekao je Medvedev pred start Indijen Velsa, i dodao:

- Kada sam bio u Tokiju, doživeo sam neverovatno iskustvo. To mi je verovatno najbolja uspomena u karijeri, što me je iznenadilo jer mi teniseri uvek verujemo da su nam Grend Slem turniri mnogo važniji.

 

 

Medvedev kaže da će se povinovati pravilima.

- Što se tiče neutralne zastave, poštovaću pravila. Ako treba da igram pod neutralnom zastavu, igraću i pokušaću da se takmičim i da pobedim, to je sigurno.

Podsetimo, ruski i beloruski teniseri jedini su trenutno na ATP turu koji se takmiče pod neutralnim znamenjima.

Ostavite komentar