Sport > Tenis

NAKON TRAGEDIJE IPAK IGRA I TO SA NAJBOLJOM DRUGARICOM! Sabalenka nakon tragedije ipak nastavlja turnir u Majamiju

Počinje ATP masters u Majamiju

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

20/03/2024 > 12:40

podeli vest:

NAKON TRAGEDIJE IPAK IGRA I TO SA NAJBOLJOM DRUGARICOM! Sabalenka nakon tragedije ipak nastavlja turnir u Majamiju
Foto: Društvene mreže


Velika tragedija dogodila se kada je  bivši beloruski hokejaš, Konstantin Kolcov, iznenada preminuo. Kolcov je bio bivši NHL igrač, a poslednje dve i po godine bio je u vezi sa Arinom Sabalenkom. Beloruskinja je druga teniserka sveta, a nedavno je osvojila Australijan open, dok ju je Kolcov bodrio sa tribina.

Ove nedelje Sabalenka će nastupiti u Majamiju. Njeno povlačenje sa turnira je bilo očekivano, ali će ipak igrati. Društvenim mrežama kruži snimak njenog treninga u Majamiju. Neki fanovi to osuđuju, a neki brane govoreći da je proces tugovanja mnogo složeniji nego što većina ljudi misli. Najnovije informacije koje prenosi Tennis Channel govore da je Sabalenka odlučila da nastupi, ali da neće održavati konferencije za novinare i davati izjave za medije. Sabalenka važi za jednu od psihički najstabilnijih teniserki sveta.

Ona je prva utešila Sabalenku, a dva dana kasnije igra protiv nje. 

Ovu tragičnu i čudnu situaciju čini još bizarnijom i bolnijom činjenica da neutešnu Sabalenku u drugom kolu Mastersa u Majamiju čeka meč protiv najbolje drugarice. Pola Badosa, 72. teniserka sveta, prva je utešila Sabalenku posle pogibije dečka, a sada će odmah posle tragedije biti na suprotnim stranama. Zato je Badoša, posle pobede nad Simonom Halep, kojom je dobila meč protiv Sabalenke, dobila očekivana pitanja novinara.

-Ne znam šta da kažem. Arina i ja smo tako bliski i znam kroz šta ona prolazi jer smo razgovarali odmah posle tragedije. Ne znam šta da kažem... Arina je jaka žena i ja Ubeđen sam da će u ovoj situaciji crpiti snagu iz svega što može. Nadam se da će to biti prava bitka i dobar meč - nakon ove izjave novinari su je pitali o čemu je razgovarala sa Sabalenkom:

- Ne želim mnogo da pričam o tome. Kao što sam rekla, mi smo veliki prijatelji. Dugo smo razgovarali i juče, kao i jutros. Tako da znam sve kroz šta ona prolazi, celu situaciju. kroz šta prolazi je šokantno jer je ona moja najbolja drugarica i ne želim da ona tako pati. Ova situacija je strašno teška. Veoma mi je neprijatno da igram protiv nje. Ali ne želim da pričam o tome više jer sam joj to obećala. Molim vas hajde da prestanemo da to radimo..." - zaključila je ona. 
 

Ostavite komentar