Sport > Tenis

OLGA NIJE USPELA, VONDROŠOVA U ČETVRT FINALU ROLAN GAROSA

Olga za nastavak sjajne serije

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

02/06/2024 > 11:00

podeli vest:

OLGA NIJE USPELA, VONDROŠOVA U ČETVRT FINALU ROLAN GAROSA
Foto: K1info/Shutterstock


Nažalost Olga nije uspela da se plasira u četvrtfinale Rolan Garosa. Bolja od nje bila je Čehinja Marketa Vondrošova sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:4, 6:2, za jedan sat i 21 minut tenisa. Danilovićeva je sjajno otvorila meč, napravila je brejk, povela je sa 4:1 ali onda od toga trenutka sedam vezanih gemova je pripalo Vondrošovoj. Olga je postajala sve nervoznija, imala je previše grešaka, 33-18 je bilo u neiznuđenim greškama što je zaista previše za ovaj nivo.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Svakako sjajan rezultat, sjajne partije i od kvalifikacija je došla do osmine finala! Napredovaće i na WTA listi, i nadamo se da će posle ovog turnira samo nastaviti da beleži još bolje rezultate.

 

 

 

 

 

 

 

Ni malo lak zadatak, ali nije bio ni do sad i svi verujemo da Olga može da porazi još jednog favorita. Meč se igra oko 11:15 na stadionu Suzan Leglen, a DIRETKTAN TEKSTUALNI PRENOS MOŽETE PRATITI OVDE.

 

UŽIVO

 

II SET

Nova greška i novi brejk. Sledi pauza posle koje će Vondrošova servirati za meč.

Neverovatan podatak samo za ovaj drugi set. 8/18 ima Olga na mreži... Dve brejk lopte ima Vondrošova.

4:2. Mnogo grešaka Olge ponovo, koja napada konstantno ali će sada servirati da smanji prednost i prava na greške više nema.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Bitan gem! Smanjuje Olga na 3:2. Težak gem, imala je Čehinja brejk loptu, imala je ponovo i dosta sreće u pojedinim trenucima, ali ono što je najvažnije Danilovićeva je konačno bila malo smirenija i zasluženo je došla do novog gema! Menjaju se strane, na servisu je Marketa

Kakav trenutak za prvi as na meču! Vondrošova je imala brejk loptu, ali je asom iz servisa Olga spasila! Prednost je sada za sjajnu srpsku teniserku.

Lak, brz gem za Vondrošovu, bez izgubljenog poena. 3:1. Na servisu je sada Olga Danilović

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Na fantastičan način Olga dočazi do gema! 2:1! Konačno nakon sedam vezanih geoma naša teniserka prekida seriju Čehinje! Da li će ovo biti dodatni vetar u leđa u nastavku videćmo jer Danilovićeva zaista igra i na ovom meču jako dobro, samo da smanji nervozu i broj grešaka i verujemo da će moći da dođe do novog preokreta!

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Ipak ništa od brejka. 2:0 za Vondrošovu koja je potvrdila brejk. Ponovo mnogo grešaka Olge kada treba da prelomi, osvoji gem , napravi brejk...

Kakav početak drugog seta! I dalje servira Marketa, Olga je imala tri brejk lopte, gem koji traje gotovo šest minuta! 

 

 

I brejk odmah na startu za Vondrošovu. Rekli smo, Olga izgleda jako nervozno, i ukoliko želi da prođe dalje, moraće da vrati fokus u meč.
Prva u drugom setu servira Olga Danilović.

I SET

 

 

PRVI SET NAŽALOST UZIMA MARKETA VONDROŠPVA REZULTATOM 6:4. Šteta zaista, Olga je imala brejk, vodila je sa 4:1, imala je potpunu kontrolu meča ali je previše nervozna bila u nastavku, što je iskoristila Čehinja i došla do vođstva 1:0. Ide +mo dalje, nije ovo prvi put da Olga gubi prvi set.

Nažalost novi brejk za Vondrošovu. Dosta nervozno je izgledala Olga u ovom gemu. Uopšte nije kontrolisala situaciju kada je imala prednost i usledio je novi brejk, totalni obrt situacije na terenu, pa će Marketa servirati za osvajanje prvog seta.

Gem za Marketu. Sada je izjednačen rezultat, 4:4. Danilovićeva je na servisu.

Nažalost vraća brejk Vondrošova, dosta grešaka Olge u ovom servis gemu, ali i dalje vodi sa 4:3, doduše bez brejka. Marketa će sada servirati.

Uz koliko sreće je na kraju Vondrošova došla do gema, na kraju sigurnog. 4:2 za našu damu koja je sada na servisu.

Još jedan siguran gem za Olgu! Fenomenalno igra za sada i pred promenu strana vodi sa 4:1 u gemovima.

 

 

Prvi gem za Marketu Vondrošovu. 3:1 je za Olgu, koja je sada na sevisu

3:0- Vodi srpska teniserka. Olga sasvim sigurna na terenu.3

2:0 - Brejk! Furiozan start srpske teniserke! Olga je odmah napala rivalku, stigla do 40:15 i iskoristila drugu brejk loptu za vođstvo na startu meča. 

 

 

1:0 - Odličan start srpske teniserke. Olga osvaja prvi gem.

 

Ostavite komentar