Sport > Tenis

VIMBLDON u SUZAMA: Oprostio se od tenisa član "VELIKE ČETVORKE" (VIDEO)

Sinoć je na centralnom terenu trećeg Grend slema u sezoni bilo izuzetno emotivno, veliki Noletov rival odlučio da okači reket o klin

Izvor: K1info

Autor: Milica Tošić

05/07/2024 > 08:58

podeli vest:

VIMBLDON u SUZAMA: Oprostio se od tenisa član "VELIKE ČETVORKE" (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP


Sinoć je na Centralnom terenu Vimbldona priređena ceremonija povodom opraštanja Britanca Endija Mareja. 

On je zajedno sa svojim bratom Džejmijem nastupio u dublu, ali su u prvom kolu izgubili od australijskog para Rinkija Hižikate i Džona Pirsa rezultatom 6:7, 4:6.

Nakon poraza, publika ih je  pozdravila velikim ovacijama,  a organizatori su upriličili svom sunarodniku dirljivu  ceremoniju. Pušten je snimak najvažnijih momenata karijere člana "velike četvorke", kao i video-poruke Rožera, Nadala i Venus. To je izazvalo suze članova njegove porodice, prijatelja, kolega i navijača koji su više od jedne decenije uživali u njegovoj igri. Uživo su podršku pružili i Novak Đoković, Holger Rune, Martina Navratilova i Džon Patik Mekinro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

Među najvažnijim dostignućima ističu se dvostruko osvajanje Vimbldona (2013, 2016) i US Opena (2012), kao i osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu (2012). Bio je i finalista Australijan Opena (čak pet puta), a jednom je igrao finale Roland Garosa (2016) kada je izgubio od Đokovića i svedočio Noletovom karijernom slemu.

Pored sjajnih profesionalnih uspeha, Marej je otac četvoro dece i u braku je sa Kim Sirs, ćerkom poznatog teniskog trenera. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

 

Novakov velik rival i vršnjak  biće upamćen ne samo po izuzetno uspešnoj karijeri, već i po humoru, borbenosti i istrajnosti. Nakon teških operacija kuka, postao je pravi "medicinski fenomen", jer se unazad nekoliko godina profesionalno bavio tenisom sa dva veštačka kuka. 

On je najavio da je ovo poslednja teniska sezona u karijeri, a reket o klin će zvanično okačiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. 

 

Ostavite komentar