Sport > Tenis

Kraj! Filip Krajinović ZAVRŠIO karijeru i na EMOTIVAN način se oprostio od tenisa!

Prvi turnir odigrao je sa samo osam godina

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

20/08/2024 > 15:23

podeli vest:

Kraj! Filip Krajinović ZAVRŠIO karijeru i na EMOTIVAN način se oprostio od tenisa!
Foto: Starsport


Srpski teniser Filip Krajinović odlučio je danas da završi profesionalnu karijeru.

Krajinović je poslednji meč u karijeri odigrao jutros u prvom kolu kvalifikacija za poslednji grend slem turnir sezone, US Open.

On je u prvom kolu kvalifikacija za US Open poražen od Austrijanca Jurija Rodionova 6:4, 6:2.

- Potičem iz malog grada na severu Srbije, Sombora. Tenis je u mojoj porodici uvek bio deo svakodnevnog života; moj otac, brat i oba strica odrasli su na terenima Teniskog kluba Žak Sombor. Otac me je svakodnevno vodio sa sobom da gledam kako igraju, učeći me prvim koracima u tenisu, ni ne sluteći da će to postati moja prva i najveća ljubav- napisao je Krajinović na svom nalogu na Instagramu.

Zatim je dodao:

 - Reket je bio veći od mene, ali moja želja da svaki dan provedem na terenu bila je veća od reketa. Proveo sam divno i nezaboravno detinjstvo na tim prelepim terenima, gde sam stekao prijatelje koji su i danas najvažniji u mom životu - dodao je nekadašnji srpski teniser.

On je podsetio da je prvi turnir odigrao sa osam godina.

- Vratio sam se kući sa peharom u rukama. Kasnije sam postao državni prvak u kategorijama do 10, 12, i 14 godina, nakon čega me je moj teniski put odveo u Ameriku - naveo je Krajinović.

On je potom izrazio veliku zahvalnost Teniskoj akademiji Bolitijeri i menadžeru Olivijeu van Lindonku.

- Proveo sam pet nezaboravnih godina u njihovom okruženju, tokom kojih sam osvojio nekoliko prestižnih juniorskih turnira i stigao do polufinala na dva juniorska grend slema, što me je svrstalo među top osam juniora sveta i omogućilo mi prelazak u seniorske vode sa 16 godina - naveo je Krajinović.

Krajinović je istakao da je ostvario svoj dečački san, pošto se takmičio sa najboljim igračima u istoriji tenisa.

- Kao i u svakom sportu, usponi i padovi su sastavni deo puta. Moj put bio je turbulentno, zanimljivo, i ponekad, mnogima pa i meni, nelogično iskustvo. Iako ostaje žal za neosvojenim ATP turnirom, ponosan sam na svojih pet ATP finala, uključujući finale Mastersa u Parizu i prestižnog turnira u Kvinsu, što me je dovelo do mog najboljeg ranga, 26. mesta na svetu. Naravno, tu je i najlepši deo moje karijere, a to je Dejvis kup, gde mi je bila izuzetna čast da punih 15 godina delim svlačionicu sa šampionskom generacijom - istakao je Krajinović.

Napravio je osvrt na svoju karijeru i prijateljstva koja je stekao.

- Kada se osvrnem na sve što sam postigao i na sve što mi je tenis pružio, neizmerno sam zahvalan i srećan što sam bio na ovom putu, gde sam stekao najbolje prijatelje i doživeo nezaboravne trenutke - dodao je nekadašnji srpski teniser.

Zatim je izrazio zahvalnost svima koji su mu pomagali u karijeri.

- Želim da se zahvalim svojoj porodici, svim trenerima i sponzorima, koji su bili uz mene do poslednjeg trenutka, do odluke da stavim tačku na ovo prelepo poglavlje života i započnem novo. Teška srca želim da objavim kraj moje profesionalne teniske karijere. Hvala tenisu i svim navijačima na podršci. Zauvek ćete biti u mom srcu - zaključio je Krajinović.

Srpski teniser je pre nekoliko dana na društvenim mrežama objavio poruku "Poslednji ples" i najavio da će US Open da bude njegov poslednji turnir u karijeri.

Krajinović (32) je igračku karijeru završio kao 633. teniser sveta, a najbolji plasman imao je u aprilu 2018. kada je bio 26. igrač na ATP listi. On je u karijeri u singl konkurenciji ostvario 123 pobede, a zabeležio je 131 poraz.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar