Sport > Tenis

NEOČEKIVANO! Novak Đoković pao na četvrto mesto na ATP listi, Janik Siner ubedljivo prvi

Đoković nije uspeo da odbrani titulu na US Openu, pošto je eliminisan u trećem kolu od Australijanca Alekseja Popirina

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

09/09/2024 > 10:09

podeli vest:

NEOČEKIVANO! Novak Đoković pao na četvrto mesto na ATP listi, Janik Siner ubedljivo prvi
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Novak Đoković pao je za dva mesta na najnovijoj ATP listi i trenutno zauzima četvrtu poziciju, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner.

Đoković nije uspeo da odbrani titulu na US Openu, pošto je eliminisan u trećem kolu od Australijanca Alekseja Popirina 6:4, 6:4, 2:6, 6:4. Srpski teniser je izgubio 1.900 bodova u odnosu na prethodnu ATP listu. Đoković se trenutno nalazi na četvrtom mestu na ATP listi sa 5.560 poena.

Siner je sinoć osvojio US Open, pošto je u finalu u Njujorku pobedio Amerikanca Tejlora Frica 6:3, 6:4, 7:5. Italijanski teniser na prvom mestu ATP liste trenutno ima 11.180 bodova.

Foto: Tanjug/AP

 

Nemački teniser Aleksandar Zverev napredovao je za dva mesta i sada je drugi igrač sveta sa 7.075 bodova, dok je Španac Karlos Alkaraz zadržao treću poziciju sa 6.690 poena.

Ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov zadržali su peto i šesto mesto na ATP listi, dok je Tejlor Fric ostvario napredak za pet pozicija i sada je sedmi igrač sveta.

Potom slede Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud i Bugarin Grigor Dimitrov.
Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su napredovali za po jednu poziciju na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

 

Kecmanović je 53. igrač sveta sa 980 bodova, dok je Lajović na 65. poziciji sa 811 bodova.
Laslo Đere je pao za deset mesta i sada se nalazi na 119. mestu ATP liste sa 491 bodom, dok je Hamad Međedović 136. teniser sveta. Međedović je sakupio 440 poena.
 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar