Sport > Tenis

POBEDA POSLE NEIZVESNE BORBE! Novak Đoković snažno u pohod na 100. TITULU u karijeri

Niko nije očekivao ovako uzbudljiv meč, a Nole nam je priredio fantastičnu završnicu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

05/10/2024 > 14:36

podeli vest:

POBEDA POSLE NEIZVESNE BORBE! Novak Đoković snažno u pohod na 100. TITULU u karijeri
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Novak Đoković danas je pobedio Amerikanca Aleksa Mikelsena u drugom kolu Mastersa u Šangaju - rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Đoković je trenutno četvrti teniser sveta, dok se Mikelsen nalazi na 43. mestu ATP liste.

Ovo je prvi međusobni duel srpskog i američkog tenisera.

Meč je započeo veoma neizvesno, vođstvo u brejkovima u prvom setu se smenjivalo. Nakon toga, Amerikanac je dobro započeo drugi set, i počela je prava drama na terenu.

Vratio se Amerikanac u život, ponovo je počeo da muči Novaka, a pobednika meča dobili smo posle taj-brejka, koji je bio i više nego dramatičan.

Đoković je, nakon uzbudljivog meča i dosta muke, uspeo da obezbedi plasman u naredno kolo.

Foto: Tanjug/AP

 

U trećem kolu Novak Đoković igra protiv boljeg iz duela Stana Vavrinke i Flavija Kobolija.

Đoković: Bio je neizvestan meč, Mikelsen igrao na visokom nivou

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je odigrao neizvestan meč protiv Amerikanca Aleksa Mikelsena u drugom kolu Mastersa u Šangaju.

Đoković se danas plasirao u treće kolo Mastersa u Šangaju pošto je pobedio Mikelsena 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

- Bio je veoma tesan i neizvestan meč. On je igrao na visokom nivou, od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam da osećam loptu bolje na reketu i bolje sam servirao kada je trebalo. Igrao sam odlično taj-brejk, pa sam potom imao 15:40, njegov bekhend udara nec i malo je bilo sreće pa sam izgubio brejk svog servisa i to je komplikovalo ceo meč. On je dobio krila posle toga nakon što je počeo da se predaje - rekao je Đoković posle meča.

Đoković će u trećem kolu Mastersa u Šangaju igrati protiv boljeg iz duela između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

- Svaka čast Mikelsenu na borbi. Prvi put sam igrao protiv njega, pa iako sam znao šta da očekujem posle analize i gledanja na Turu, trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam. Za nas tenisere je to prilično vremena. Radujem se sledećem meču - dodao je srpski teniser.
 

BONUS VIDEO

Ostavite komentar