Sport > Time Out

Da li LAŽE, ili IZMIŠLJA: Kad se BEKER u zatvoru sprijatelji sa OPAKIM MOMCIMA

Bivši proslavljeni nemački kriminalac... pardon, teniser Boris Beker, govorio o svom teškom zatočeništvu

Izvor: K1info/Tanjug

08/04/2023 > 19:46

podeli vest:

Da li LAŽE, ili IZMIŠLJA: Kad se BEKER u zatvoru sprijatelji sa OPAKIM MOMCIMA
Foto: Tanjug/AP


Iako je bilo poznato da je tokom izdržavanja kazne uživao u Hanterkombu, britanskom zatvoru kategorije C - niske bezbednosti, da je držao časove joge i meditacije kolegama kriminalcima, kao i da je mogao da koristi telefon kad god poželi, bivši nemački teniski as Boris Beker je rekao da je morao da se sprijatelji sa opakim momcima u zatvoru kako bi preživeo, obećavši da će osvojiti peti set svog života, šta god to značilo.

Kategorije zatvora u Velikoj Britaniji

Bezbednosne kategorije zatvora u Ujedinjenom Kraljevstvu idu od A (visoka bezbednost) do D (otvoreni zatvor). Kategorija B obuhvata one krimilance koji ne zahtevaju maksimalnu bezbednost, ali za koje što više treba otežati mogućnost da pobegnu, dok Bekerova, C kategorija - samo na korak od otvorenog zatvora - podrazumeva kriminalce kojima se ne može verovati dok su na slobodi, ali je malo verovatno da će pokušati da pobegnu.

Doduše, mora se dodati da je pre prebacivanja u Hanterkomb služio kasnu u zatvoru Vondsvort u Londonu (koji je B kategorije), a izašao je u decembru, kada je deportovan u Nemačku. On je ranije govorio da mu je navodno u Vondsvortu prećeno smrću, ali su nemački mediji tvrdili da je u Hanterkomb prebačen ne da bi bilo učinjeno njemu, nego drugim zatvorenicima i stražarima.

I ne zaboravite, Beker je u zatvor otišao, između ostalog, i zato što je lagao da nije pokušao da sakrije imovinu...

Bilo kako bilo, u intervjuu za "5 Live breakfast", trostruki osvajač Vimbldona je rekao da je zatvor bila prava kazna, ali da je tamo shvatio da je borac, preneo je Daily Mail.

Na svo to njegovo teško preživljavanje Beker je u zatvoru odslužio samo osam meseci od 30, na koliko je kažnjen jer je sakrio imovinu vrednu nekoliko miliona funti da bi izbegao plaćanje dugova.

Očekivalo se da će Nemac, koji je živeo u Velikoj Britaniji od 2012. godine, služiti polovinu kazne, ali je pušten iz zatvora još ranije, posle osam meseci - jedino mu nije dozvoljeno da uđe u Britaniju do 2024. godine.

Foto: Tanjug/AP

Zatvor Hanterkomb, u kojem je Beker proveo neko vreme

- To je prava kazna. Zamišljeno je da bude kazna, da budete zatvoreni i svako ko kaže da zatvorski život nije težak, laže. Posebno je težak život za nekoga ko dolazi odakle ja dolazim. Nikada nisam bio zatvoren, zato je bilo baš brutalno, vrlo drugačije iskustvo nego što vidite u filmovima ili čujete kroz priče - rekao je Beker.

On je dodao da je bio primoran da se sprijatelji sa opasnim momcima u zatvoru kako bi bio bezbedan.

- Zatvor je veoma opasan. Nezgodno mesto, borite se svaki dan za opstanak - poručio je Beker.

 

Ostavite komentar