Sport > Time Out

DIVAC i zvanično CRNOGORAC: Uručen mu PASOŠ

Vlade Divac se zahvalio na dodeljenom dokumentu i istakao da mu to emotivno mnogo znači, navodeći da njegovi preci potiču iz Crne Gore

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/11/2022 > 11:49

podeli vest:

DIVAC i zvanično CRNOGORAC: Uručen mu PASOŠ
Foto: Starsport


Legenda srpske i svetske košarke Vlade Divac dobio je crnogorski pasoš, koji mu je uručio premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Na lični predlog Abazovića crnogorski pasoš uručen je Divcu, a slavni košarkaš je zauzvrat premijeru dao potpisan dres Los Anđeles Lejkersa, NBA kluba za koji je igrao.

 

- Legendi svetske košarke Vladu Divcu uručen je crnogorski pasoš. Velika nam je čast i zadovoljstvo što imamo priliku da crnogorski pasoš uručimo legendi svetske košarke kakav je Vlade Divac - istakao je Abazović.

Vlade Divac se zahvalio na dodeljenom pasošu i istakao da mu ovo emotivno mnogo znači, navodeći da njegovi preci potiču iz Crne Gore. S obzirom na to da prethodnih nekoliko godina veliki deo uglavnom provodi na Luštici, Crna Gora za njega predstavlja drugu kuću, dodao je Divac.

Pod zastavom Jugoslavije osvojio je pet zlatnih, dve srebrne i tri bronzane medalje na najvećim takmičenjima.

Divac se bavi i humanitarnim radom. Sa Žarkom Paspaljem, Aleksandrom Đorđevićem, Predragom Danilovićem, Zoranom Savićem, Dejanom Bodirogom i Željkom Rebračom osnovao je humanitarnu organizaciju Grupa 7. Zbog svog humanitarnog rada postao ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija.

 

 

Ostavite komentar