Vesti > Beograd

Biti drugi u svetu je SJAJAN REZULTAT: Mi smo KOŠARKAŠKA NACIJA, imaćemo još USPEHA

Ovi rezultati su zamajac za to da država nastavi da pomaže sportiste i ulaže u sport

Izvor: K1info/Tanjug

12/09/2023 > 22:51

podeli vest:

Biti drugi u svetu je SJAJAN REZULTAT: Mi smo KOŠARKAŠKA NACIJA, imaćemo još USPEHA
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ/bs


Biti drugi u svetu je sjajan rezultat, jer Srbija je mala zemlja, a uspeva da se takmiči sa mnogo većim i mnogoljudnijim zemljama, izjavio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ističući da je Srbija košarkaška nacija i da očekuje još mnogo pobeda.

Foto: TANJUG/ BEOINFO/ bg

 

- Uspevamo da ih pobeđujemo u kontinuitetu, godinama unazad. Ovo je još jedan sjajan uspeh naših košarkaša. Nedostajalo je malo sreće u finalu i malo sudijske pravde pa da osvojimo zlato, iza nas je ostala jedna Amerika, Kanada, Argentina. To su zemlje koje su mnogostruko veće i bogatije od naše zemlje. Uspevamo da ih pobeđujemo što služi na ponos svima nama - rekao je Nikodijević.

On je istakao da to mnogo znači ljudima koji su večeras došli na plato ispred Starog dvora, gde je najviše dece i mladih ljudi.

- Oni treba da budu idoli mladim generacijama i ja verujem da među decom koja su večeras sa nama sigurno ima i nekih budućih šampiona koje ćemo kroz neku godinu isto čekati ovde na balkonu - rekao je Nikodijević.

On je dodao da smo navikli na uspehe naših košarkaša, jer se smatramo košarkaškom nacijom.

- Ja verujem u srpsku košarku i verujem da će imati još mnogo uspeha - rekao je predsednik gradskog parlamenta.

- Ovi rezultati su zamajac za to da država nastavi da pomaže sportiste i ulaže u sport. Mi kao Grad Beograd pomažemo amaterski i omladinski sport upravo da bi sva deca imala priliku da treniraju, jer sport ne sme da bude privilegija bogatih već dostupan svakom. Vlada Srbije i predsednik Republike Srbije ulažu mnogo u sport i nastavićemo svi zajedno da snažno podržavamo srpski sport -  rekao je on.
 

Ostavite komentar