Vesti > Beograd

Nikom nije jasno ŠTA SE DEŠAVA: Deo Balkanske ulice POSTAO DVOSMERAN, vozači NE HAJU za to, nesreća je NEIZBEŽNA

Početak Balkanske ulice godinama je bio jednosmeran, ali sada to više nije. Još samo neko da to objasni beogradskim vozačima...

Izvor: K1info

20/10/2023 > 12:19

podeli vest:

Nikom nije jasno ŠTA SE DEŠAVA: Deo Balkanske ulice POSTAO DVOSMERAN, vozači NE HAJU za to, nesreća je NEIZBEŽNA
Foto: K1info


Vozači u Beogradu ovih dana su potpuno zbunjeni zbog silnih radova po celom gradu.

Veliki broj ulica je zatvoren, neke su samo delimično prohodne, ali čini se da je najveću nevolju izazvala "intervencija" na početku Balkanske ulice, u delu između Nemanjine i Gavrila Prncipa.

 

Naime, taj deo je godinama bio jednosmeran u pravcu prema Gavrila Principa, u sve tri trake. Takođe, na prvoj raskrsnici "do juče" je bilo dozvoljeno skretanje levo u Gavrila Principa, desno u Admirala Geprata, kao i nastavak vožnje pravo, uzbrdo Balkanskom ulicom.  

 

Međutim, to više nije tako,

Jedna traka je sada "okrenuta" i njome vozači iz Gavrila Principa i Milovana Milovanovića, mogu da skrenu desno, prema Nemanjinoj, Svi saobraćajno znaci su tu, obeležavanje na kolovozu takođe, ali vozači ne haju za to. Po navici voze i levom trakom, rizikujući saobraćajne nezgode. 

Takođe, uprkos znaku za zabranjeno skretanje levo iz Sarajevske u Gavrila Pricinpa, svi uredno skreću kao da se ništa ne dešava, čak i autobusi GSP-a. Doduše, tu je i situacija sa sa saobraćajnom signalizacijom prilično nejasna. Jer, prema znaku na kolovozu, skretanje levo je dozvoljeno, dok je, kao što se vidi na fotografiji, na saobraćajnom znaku skretanje - zabranjeno.

Foto: K1info

 

Da li je obeležavanje ipak trebalo da bude još istaknutije i jasnije, ili je reč samo o tome da vozači saobraćajne znake više i ne zarezuiju, to ne znamo, ali ako se ovakva situacija nastavi, nema sumnje da ćemo uskoro čitati o ozbiljnim saobraćajkama u ovoj uliici, 

 

Ostavite komentar