Vesti > Beograd

Kućica ZDRAVLJA od danas na Trgu Republike: Proverite svoje zdravlje

Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftamološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2023 > 10:41

podeli vest:

Kućica ZDRAVLJA od danas na Trgu Republike: Proverite svoje zdravlje
Foto: Tanjug printscreen


U centru Beograda danas počinje rad mobilne ambulante "Kućica zdravlja", koja svim građanima omogućava da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlje.

"Kućica zdravlja", koju su organizovali Gradska opština i Dom zdravlja Stari grad, radiće na Trgu Republike do 30. oktobra, od 12 do 18 časova. 

Prema njegovim rečima, Starograđani i svi žitelji prestonice imaju prilike da svakog dana, od 12 do 18 časova, obave preventivne preglede kod lekara Doma zdravlja "Stari grad", u narednih nedelju dana dana do 30. oktobra. 

- Danas je organizovan dan za seniore - rekao  je Marjanović.

On je dodao da je "Kućica zdravlja" samo jedan od zajedničkih projekata i potvrda odlične i sistemske saradnje naše opštine, Saveta za zdravlje i DZ "Stari grad". 

- Briga o javnom zdravlju je briga o dobrobiti svakog pojedinca. Ujedno, to je jedna od preventivnih aktivnosti koja je predviđena nedavno usvojenim dokumentom - Planom javnog zdravnja Gradske opštine Stari grad, 2023-2026. godine. Ovaj strateški dokument je potvrda da je naša opština prepoznala značaj javnog zdravlja i primarne zdravstvene zaštite svojih građana - rekao je Marjanović. 

On je istakao da će sugrađani moći da bez čekanja obave besplatne zdravstvene preglede u Kućici zdravlja. 

- Kako bi što veći broj građana efikasno obavio preglede ili dobio koristan medicinski savet, pripremili smo tematski program pregleda predviđen za svaki od narednih sedam dana - dodao je Marjanović.

Foto: Tanjug printscreen

 

Direktorka Doma zdravlja "Stari grad" dr Vesna Knjeginjić, rekla je za Tanjug da će lekari te ustanove do 30.oktobra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice.

- Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftamološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju, a u subotu je tema "Pokreni se". Drugi dan vikenda, nedelja je Dan za srce, za merenje krvnog pritiska, nivoa  šećera u krvi, EKG, pregled interniste i ultrazvuk štitne žlezde - rekla je dr Knjeginjić.

Ostavite komentar