Vesti > Beograd

ODLIČNA VEST ZA ZEMUNCE: Prva PODZEMNA GARAŽA u ZEMUNU biće gotova do NOVE GODINE

Zemun će dobiti oko 150 parking mesta u samom centru gde, inače, postoji velik problem s parkiranjem

Izvor: K1info/Tanjug

12/12/2023 > 13:06

podeli vest:

ODLIČNA VEST ZA ZEMUNCE: Prva PODZEMNA GARAŽA u ZEMUNU biće gotova do NOVE GODINE
Foto: TANJUG/ BEOINFO/bs


Podzemna garaža ispred Hale "Pinki", u Zemunu, gde je do pre samo nekoliko meseci bila velika rupa, biće gotova do Nove godine ili nešto posle novogodišnjih i božićnih praznika, izjavio je danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

- Ovo će biti prva podzemna garaža koja je građena sredstvima Grada Beograda od 2004. godine - rekao je Šapić, a saopštio Beoinfo.

On je istakao da je ovaj projekat veoma važan, jer je urađen za samo nekoliko meseci, a Zemun će dobiti oko 150 parking mesta u samom centru gde, inače, postoji velik problem s parkiranjem. 

- Najvažnije je da smo uspeli da u roku i u skladu sa svim standardima, a da ne ugrozimo saobraćaj, napravimo dobar i kvalitetan parking prostor. U ovoj zoni ostaje još da se napravi projekat rekonstrukcije sportskog centra, jer Zemun to zaslužuje - rekao je Šapić. 

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

On je poručio da je obezbeđena parcela i blizu aerodroma, koju će Grad srediti i na kojoj će nalaziti parking prostori "Parking servisa". 

- Cena parkinga će biti daleko jeftinija nego što je sada na aerodromu. Biće obezbeđeno vozilo koje će građane za tri-četiri minuta prevesti do aerodroma, a postojaće i mogućnost da građani ostave svoja kola na nekoliko dana, što mislim da neće biti veliki udarac na njihove budžete. Očekujem da će do početka naredne godine sve to biti sređeno - rekao je predsednik Privremenog organa. 

Aleksandar Šapić obišao je ovom prilikom i Glavnu ulicu u Zemunu i rekao da radovi teku predviđenom dinamikom, te da se završetak posla očekuje krajem februara, a ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, možda i ranije. 

On je, takođe, obišao kružni tok na uglu Ulice Vladimira Popovića i Bulevara Zorana Đinđića. Tom prilikom je rekao da će taj kružni tok Ulicu Vladimira Popovića učiniti jednom od najfrekventnijih beogradskih ulica i rasteretiti ulice Milentija Popovića, Antifašističke borbe i druge poprečne ulice. 

- Očekivani rok za završetak radova bio je decembar, ali nažalost zbog izmeštanja gasovoda to neće biti moguće i očekujem da do kraja februara ovaj kružni tok bude pušten u saobraćaj. Nastavićemo proširenje Ulice Vladimira Popovića da dobijemo po tri trake i u nastavku ka Brankovom mostu i delu koji bi trebalo da se poveže s Bulevarom Nikole Tesle. Radovi idu kako treba i zaista je važno da ovaj deo Novog Beograda koji je bio potpuno zatvoren i neiskorišćen prokrvimo i rasteretimo ostale novobeogradske bulevare - zaključio je Aleksandar Šapić. 

 

Ostavite komentar