Vesti > Beograd

GRADONAČELNIK ispred BUKTINJE na Novom Beogradu! Jedan deo POŽARA LOKALIZOVAN, reč je o OGROMNOJ materijalnoj šteti

Gradonačelnik Novog Beograda naglasio je da je 76 vatrogasaca uspelo da zaustavi širenje požara

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

24/01/2024 > 10:43

podeli vest:

GRADONAČELNIK ispred BUKTINJE na Novom Beogradu! Jedan deo POŽARA LOKALIZOVAN, reč je o OGROMNOJ materijalnoj šteti
Foto: ATA Images


Veliki požar zahvatio je Kineski tržni centar na Novom Beogradu. Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Boban objasnio je kakvo je stanje na terenu u Bloku 70.

Kako je rekao, trenutno se vatra gasi i iz vazduha sa čak tri helikoptera.

- Ovo je bila sveobuhvatna akcija, imamo tri helikoptera. Gledaćemo da pomognemo u akciji. Vrlo je intenzivno, požar je bio veliki. Jedan deo požara stavljen je pod kontrolu. Požar više ne bi trebalo da se širi - rekao je.

Gust dim se nadvio oko tržnog centra, postoji opasnost od povreda vatrogasaca. Gradonačelnik Novog Beograda je rekao da će nakon požara ostati velika materijalna šteta.

Foto: ATA Images

 

- Ima dosta dima, postoji opasnost da se neko od vatrogasaca povredi, naguta dima. Pomoć mora da bude na licu mesta. Svi smo aktivirani da se ovo završi što pre. Postoji velika materijalna šteta. Ovde su bili privatni lokali. Dosta robe je izgorelo - rekao je Boban.

Bojan Boban je naglasio da ukoliko požar eskalira, može doći i do hitne sednice.

- Pratićemo situaciju. Ukoliko postoji potreba, sazvaćemo i hitnu sednicu. Mislim da je sve pod kontrolom. Pratićemo situaciju - rekao je on.

Foto: ATA Images

 
Čaušić: Lokalizovan požar u Kineskom tržnom centru 

Načelnik službe za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je danas da je požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu u Bloku 70 lokalizovan.

Na gašenju požara koji je izbio u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu učestvovalo je 76 vatrogasaca - spasilaca sa 25 vozila, a angažovani su i pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica Zemun, četvoro dobrovoljnih vatrogasaca sa jednim vozilom, kao i autocisterne Gradske čistoće i Vodovoda.

U gašenju požara učestvovale su ekipe i vozila iz vatrogasno spasilačkih jedinica Novi Beograd, Zemun, Košutnjak, Voždovac i Zvezdara, a na terenu je i ekipa Hitne pomoći. Čaušić je rekao i da će se uzrok izbijanja požara znati nakon gašenja, kada nadležne službe obave uviđaj.

Ostavite komentar