Vesti > Beograd

U subotu IZAĐITE NA REKE - počinje BG KARNEVAL BRODOVA

Policijski orkestar, mažoretkinje, komičari i dečji hor na otvaranju karnevala

Autor: Tanjug

07/07/2022 > 09:34

podeli vest:

U subotu IZAĐITE NA REKE - počinje BG KARNEVAL BRODOVA
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/bg


Beogradski 17. karneval brodova pod sloganom "Budi kao reka!", biće održan u subotu, 9. jula, na Sava promenadi. Početak programa na obali zakazan je za 18 časova defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve, animatora Komičnog teatra i koncertom dečijeg hora Čarolija, a plovidba od 18.30 časova i planirano je da traje dva sata.

Pre svečane povorke od oko 40 brodova biće organizovan zabavni program na obali, a nakon plovidbe planiran je muzički koncert grupa "Belgrade Groovz" i "Texas Flood". Na Sava promenadi biće organizovana i manifestacija Karnevalski EKO bazar, u okviru kog će učestvovati brojni domači izglagači, kao i Master Kraft.

Kapetan karnevala brodova Petar Antić kazao je da ova manifestacija turistima pokazuje veliki potencijal Beograda što se tiče nautičkog turizma jer, kako je rekao, Beograd ne leži na dve već na pet reka, pominjući reke periferije Beograda kao što su Tamnava, Tisa i Tamiš. On je rekao da je do sada za učešće u karnevalu prijavljeno 40 manjih i pet većih brodova. Ove godine će se, kako je rekao, ploviti samo po Savi, i po sadašnjim prognozama očekuje se lepo vreme.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je kazao da je zbog vremenskih prilika održavanje festivala ove godine pomereno za jul, umesto za kraj avgusta kako je bilo prethodnih godina, kao I zbog toga što je trenutno u Beogradu veliki broj turista iz inostranstva. Pobednik će, kazao je Popović, biti "onaj brod na kom putnici pokažu da se najviše uživa i da se najviše zabavlja".

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Srbije, uz podršku Skupštine grada Beograda, i u saradnji sa Belgrade Waterfront.

Ostavite komentar